LibreOffice 3.6 Yayınlandı

Document Foundation, şimdiye kadar ki en iyi ücretsiz ofis sürümü olan LibreOffice'in 3.6 sürümünü yayınlandı.

LibreOffice'in bu yeni sürümünde bir sürü yeni özellik ve önceki sürümlere göre artan hızı göze çarpıyor. Performans artışı ve birlikte çalışabilirlik gibi gözle görülmeyen yeniliklerin yanında kullanıcı arayüzünde yapılan değişiklikler gibi gözle görülen değişiklikler de mevcut.

LibreOffice'in bu yeni sürümündeki değişiklikleri, resimleriyle ve açıklamalarıyla birlikte görmek için; http://www.libreoffice.org/download/3-6-new-features-and-fixes adresini ziyaret edin.

LibreOffice kurumsal çevrelerde de popülerliğini hızla arttırıyor. Geçtiğimiz aylardan bu yana, birçok büyük kamu kuruluşu ücretsiz ofis paketine geçtiklerini açıkladı. Danimarka'da The Capitol Region, Irlanda'da The Cities of Limerick, Çek Cumhuriyeti'nde Grygov, İspanya'da Las Palmas, Florida'da The City of Largo, Yunanistan'da The Municipality of Pilea-Hortiatis ve Chicago'da The Public Library System.

Her ne kadar yenilikleri geriden takip eden bir ülke olsak da umarım bizim ülkemizdeki kamu kuruluşlarında da bu tarz bir değişim gerçekleşir ve özgür yazılım kullanımı artar.

LibreOffice 3.6'yı indirmek için: http://www.libreoffice.org/download/

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski