Twitter, Linux Vakfına Katılıyor

Attığınız her tweet, onbinlerce Linux makinesi sayesinde gerçekleşiyor. Muhtemelen bu yüzden Twitter, Linux Vakfına katılmaya karar verdi. Twitter, gümüş üye olarak Linux Vakfına her yıl $15,000 ödeyecek.

Twitter'ın açık kaynak yöneticisi Chris Aniszczyk, Linux ve onun yeteneklerinin geliştirilmesinin kendi altyapıları için hayati önem taşıdığını, vakfa katılmakla kendileri için önemli olan bir organizasyonu destekleyebileceklerini ve Twitter'ı geliştirdikleri hızda Linux'u geliştiren toplulukla işbirliği yapabileceklerini açıkladı.

Linux Vakfı 2007 yılında kuruldu. Geliştiriciler, şirketler ve kuruluşların fikirlerini ve planlarını paylaşabilecekleri bir platform sağlayarak, özgür bir işletim sisteminin geliştirilmesini ve desteklenmesini hedeflemektedir. Birçok internet firması Linux ve diğer açık kaynak yazılımlara güveniyor. Bu yüzden geliştirme sürecine katılmayı istemeleri mantıklı. Hatta Twitter, MySQL ve Memcached (Twemcached) gibi bazı açık kaynak projeler için çatallar bile yaptı.

Twitter resmi olarak, Inktank ve Servergy ile birlikte salı günü Linux Vakfı'na katılacak. Linux Vakfı'nın ilk büyük üyesi Twitter değil. Linux Vakfı'nın üyeleri arasında Google, IBM, Intel ve Oracle gibi firmalar da bulunuyor.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski