Linus'un Ettiği Küfür Nvidia Optimus'a Linux Desteği Getirdi

Linux kullanıcıları için iyi haber. NVIDIA, nihayet Optimus teknolojisini destekleyen yeni sürüm bir Linux sürücüsü üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji, GPU'ya ihtiyaç duyulmadığında otomatik olarak Optimus teknolojisine geçilerek, laptoplardaki bataryanın ömrünün artmasına yardımcı oluyor. NVIDIA'nın desteği olmadığı için Linux kullanıcıları, bu teknolojinin avantajını kullanamıyorlardı.

NVIDIA'nın Linux desteği planları, Aaron Plattner'ın bir e-mailinde ortaya çıktı.
Optimus tabanlı laptopların ayrık GPU'sunun bizim sürücümüzü kullanarak entegre GPU üzerinde gösterilmesi için Dave Airlie'nin yeni RandR 1.4 sağlayıcı nesne arayüzünü test ediyorum. İyi haber şu ki konseptin çalıştığına dair kanıtım var.
Optimus, Linux kullanıcıları için tam bir başbelasıydı. Linux'un yaratıcısı Linus Torvalds, Finlandiya'daki Aalto Üniversitesi'ndeki bir soruya yanıt verirken, orta parmağını göstererek “Nvidia, Fuck You!” demişti. Bir katılımcı, kullandığı Linux makinesindeki Nvidia Optimus ile ilgili sorununu paylaşmıştı.

Linus düşüncelerini çok sık açıklamaz, fakat düşüncelerini açıkladığında da oldukça ciddidir. Söylediğim gibi Linus hapşırdığında, Linux dünyası soğur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski