Arch Linux Kurulum Denemesi – 2


Arch Linux kurulumunu daha önce denemiştim ve başaramamıştım. O yazıyı şuradan okuyabilirsiniz.

Bu sefer de kurulumda başarısız oldum. Önceki denememden çok daha ileri gidebildim. Hatta aslında neredeyse masaüstüne ulaşacaktım. Ortalama 5 veya 6 saat gibi bir süre uğraştım. Sürenin bu kadar uzun olmasının nedeni; Kurulum dökümanının yeterince açıklayıcı olmaması, kurulumun internetten dosyaların indirilerek yapılması (indirme hızı 40-60 kb arası) ve kurulum esnasında internet kesintisi ve kurulum sırasında ortaya çıkan bazı hatalar.

Bu kurulum denemesinde karşıma çıkan bazı hataları araştırarak çözdüm. En büyük sıkıntım da internet için komşunun internetini kablosuz olarak kullandığım için kurulumu yaparken internet iki kez kesildi ve dolayısıyla kurulum sekteye uğradı.

Kurulumun en sağlıklı yapılabilmesi için kablolu olarak internete bağlı olmak gerektiğini de böylece öğrenmiş oldum. Ayrıca kodları yaza yaza Arch Linux'u, daha doğrusu sistemi daha iyi anladım. Kurulum süresinin uzamasındaki en büyük etkenin internetten dosya indirilmesi olduğunu da unutmamak lazım.

Artık Arch Linux kurulumu gözümü o kadar da korkutmuyor. Bir sonraki denememi ne zaman yaparım bilemiyorum. Fakat bir dahaki sefere başaracağımdan eminim.

2 Yorumlar

  1. Bence vazgeçmeyin. Bende bir iki sefer başarısız olmuştum. Ancak kurunca vazgeçemiyorsunuz. Hızı ve sadeliği inanılmaz ufuklar açtı bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçme gibi bir düşüncem yok zaten. :) Arch Linux'e karşı uzun süredir ilgim var.

      Sil
Daha yeni Daha eski