Linux Mint'te Steam ve Oyun


2012 yılı oyun sektörü için çok etkileyiciydi. Global markette, oyun stüdyoları 67 milyar doları en yetenekli geliştiriciler, artistler, yazarlar, profesyoneller kiralayarak kaliteli oyunlar çıkarmaya çalışıyor. Bütçe ve üretim bu kadar yüksek olunca, iyi bir oyun seçmek iyi bir oyun bulmaktan çok daha kolay. Fakat oyunların çoğu Windows, Xbox 360 ve Playstation 3'te çalışıyor.

İnsanların Linux'e geçiş yapamamasındaki en önemli nedenlerden birisi oyunlar. 2012 yılında, Metacritic'te 15 tane oyun %90 veya daha yüksek puan aldı. Bunların hiçbiri Linux'te yayınlanmayan oyunlar.

Birkaç şey oldu ve Linux oyunlarının geleceği artık daha parlak görünüyor.

"Indie gaming" için 2012 çok iyi bir yıldı. Bağımsız geliştiriciler, Minecraft, The Walking Dead and Journey gibi önemli oyunlara meydan okudu.

Kaynak olmadan başarıyı yakalayabilen birkaç geliştirici oldu. Ardından Humble Bundles'tan iki güçlü sinyal geldi: Linux kullanıcıları oyun istiyor ve bu oyunlar için para ödemeye hazırlar.

Yıl sonunda, Valve ve Canonical Steam'i Linux'e getirmek için birlikte çalıştıklarını duyurdu. Emeklerinin karşılığını aldılar ve Steam artık birçok dağıtımda iyi çalışıyor.

Linux Mint 14'te çalışan Steam'in ekran görüntüsü aşağıda:


Valve 2013'te Linux tabanlı yeni bir oyun konsolu üzerine çalışıyor ve firma Linux'u Windows kullanıcılarına bile öneriyor.

Örneğin strateji oyunlarını seviyorsanız, Paradox Interactive, Crusader Kings II'yi Linux'e port etti.


Crusader Kings II'ye IGN ve Gamespot tarafından 8/10, Destructoid tarafından da 9/10 puan verildi. 2012 yılının çok iyi strateji oyunlarından birisi. Diğer popüler oyunlar; eski oyunlardan olan Counter Strike 1.6 veya Half Life, yeni oyunlardan da "The Cave".

Eğer oyunlarla aranız iyiyse ve Linux Mint'te oyun oynamak istiyorsanız, Valve'ye geri bildirim yapmaktan çekinmeyin:

*  Steam Linux kataloğuna bakmak için: http://store.steampowered.com/browse/linux/
*  Linux Mint'te Steam'i kurmak için şu deb dosyasını kullanabilir veya şu depoyu ekleyebilirsiniz.
*  Linux Steam topluluğuna katılmak için: http://steamcommunity.com/linux
*  Fikirlerinizi veya diğer şeyleri bildirmek için: https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues

Kaynak: Linux Mint

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski