Linux'e Bir Oyun Daha Geldi: Counter-Strike: Source

Counter Strike 1.6 ve Half Life 1'in ardından, Valve tarafından geliştirilen önemli oyun olanlardan biri olan Counter-Strike: Source da Steam'deki yerini aldı.


Counter-Strike: Source, orijinal Counter-Strike'ın yeni versiyonu. Source oyun motorunu kullanıyor. Oynanış olarak da Counter-Strike'in aynısı.


Counter-Strike: Source ve Team Fortress 2 aynı Source motorunu kullandıkları için bu motoru kullanan oyunların Linux'te yerini alması mümkün. Örneğin Half-Life 2.

Steam'de Linux işletim sistemi seçildiğinde şimdilik Counter-Strike: Source görünmüyor. Fakat oyun çıktı ve Linux'te oynanabiliyor. Tek yapmanız gereken, arama yaparken Linux işletim sistemini seçmemek.

Counter-Strike Global Offensive ile ilgili henüz bir haber yok. Oyun 2012'de yayınlandı. Valve'nin Linux için çıkardığı oyunlara bakarsak Global Offensive'in çıkması da çok uzun sürmeyebilir.

Shank 2

Valve, Counter-Strike: Source ile birlikte Linux için birkaç oyun daha çıkardı. Bu oyunlar Closure, Psychonauts ve Shank 2 (SteamDB'ye göre şu an için bu çalışmıyor). Ayrıca Counter-Strike: Source gibi bu oyunlar da Steam'de Linux seçildiğinde görünmüyor.

Kaynak: Webupd8

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski