elementary OS 0.3 Freya Çıktı

Bir buçuk yıldan daha uzun bir geliştirme sürecinden sonra elementary OS 0.3 "Freya" sürümü yayınlandı. Bu yeni sürüme üç yeni varsayılan uygulama, yeni bir bildirim sistemi, yeniden tasarlanmış çoklu görev görünümü ve UEFI/SecureBoot desteği eklendi. Ayrıca 1,100'den fazla hata düzeltmesi yapıldı. 

elementary OS, Pantheon isimli kendi masaüstü ortamıyla ve içerdiği yazılımların çoğu kendine has olan, güzel görünümlü bir Ubuntu tabanlı Linux dağıtımıdır. elementary OS Freya sürümünde Ubuntu 14.04 LTS kullanılıyor. Bu sürüm Nisan 2019'a kadar desteklenecek. 

elementary OS'un söylediğine göre bir önceki sürüm olan Luna 3 milyondan fazla indirildi ve en iyi 10 popüler dağıtımdan biri oldu.

elementary OS, dosyayı indirme sırasında sizden bağış yapmanızı istiyor. Fakat bu zorunlu değil. elementary OS'u indirmek isteyenler Özelleştirilmiş(Custom) butonuna tıkladıktan sonra açılan boş alana 0 yazıp indirebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Şu anda elementaryOS Luna kullanıyorum. En yakın zamanda güncelleyeceğim. Temiz kurulum diyor ama deneyelim bakalım. :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski