Xubuntu 15.10'dan Bazı Varsayılan Yazılımlar Kaldırılacak

Xubuntu takımının üyeleri, bir hafta önce GIMP, Abiword ve Gnumeric'in kaldırılıp LibreOffice'in varsayılan olarak gelmesini isteyip istemediklerini kullanıcılara sordu.

Dün oylamanın son günüydü. Xubuntu Proje Lideri, Simon Steinbeiß, oylamanın sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre GIMP ve Abiword kaldırılacak ve LibreOffice veya onun bazı bölümleri varsayılan olarak sistemde kurulu olarak gelecek.

GIMP, Abiword veya Gnumeric, depolarda kalmaya devam edecek. Yükleme işlemini Ubuntu Yazılım Merkezi'nden yapabileceksiniz. Bu yazılımlar sadece ilk kurulumla birlikte gelmeyecek.  

Xubuntu 15.10'da GIMP'in bulunmayacak olmasının sebebi ISO dosyasının içerisinde çok fazla yer işgal etmesi ve içerisinde ortalama kullanıcıların muhtemelen işlerine yaramayacak çok fazla özelliği barındırması olarak açıklandı. Yerine herhangi bir yazılım gelmeyeceği de ayrıca belirtildi. Yani Xubuntu 15.10'da hiçbir resim düzenleme yazılımı varsayılan olarak bulunmayacak.

Xubuntu liderlerinden Sean Davis, Abiword'un içerdiği bazı hatalar yüzünden kaldırıldığını dile getirdi.

Bu değişiklikler sadece Xubuntu 15.10'u etkileyecek. Xubuntu 16.04 LTS sürümünde varsayılan uygulama listesi muhtemelen yeniden gözden geçirilecek.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski