Youker Assistant Nedir? Nasıl Kurulur? (Ubuntu/Linux Mint)

Youker Assistant, Ubuntu Kylin ekibi tarafından geliştirilmiş bir Linux sistem bakım yazılımıdır. Youker Assistant'ı kullanarak sisteminizdeki gereksiz dosyaları, çerezleri ve geçmişi silebilirsiniz. Bunların dışında, sisteminiz hakkında bilgi alabileceğiniz ve sisteminizde kişiye özel değişiklikler yapabileceğiniz araçları da içinde barındırıyor.

Youker Assistant'ın arayüzünü ilk gördüğümde aklıma hemen Windows uygulamaları geldi. Genelde Linux'te bu tarz arayüzler görmeye pek alışık değiliz. Kullanışlılık açısından BleachBit'ten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. En azından Linux'e yeni geçiş yapmış ve uygulamanın içerisinde çok fazla vakit geçirmek yerine işimi halletsin yeter diyenler için birebir.

Youker Assistant çinliler için hazırlanmış bir yazılım. Yazılımın büyük kısmı İngilizce'ye çevirilmiş fakat hala bazı kısımlarda çince yazılar ve çince uyarılar görülebiliyor. İngilizce bilmeyenler de kullanmakta pek fazla zorluk çekmeyecektir. Fakat azıcık çaba sarfedip de İngilizce'yi öğrenin artık. Çağın gerisinde kalmayın. :)   

Youker Assistant, Ubuntu'nun varsayılan depolarında mevcut. Yani aşağıdaki tek satırlık komut ile kurulumu yapabilirsiniz.

sudo apt-get install youker-assistant

Not: Bilgisayarımda kalan boş yer miktarı 944 MB iken uygulamanın içindeki Quick Scan'ı kullandığımda 5.6 GB'a çıktı. Sık sık uygulama kurup kaldıran biriyseniz işinize çok yarayacağına eminim. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski