Cool-Retro-Term Nedir? Nasıl Kurulur?


Cool-Retro-Term, Filippo Scognamiglio tarafından geliştirilen ücretsiz bir terminal emülatörüdür. Bu emülatör sayesinde o eski filmlerde gördüğünüz tüplü ekranlarda kod yazıyormuş hissini yakalayabilirsiniz. Sıradan terminal ekranından sıkıldıysanız belki de aradığınız değişiklik tam olarak budur. 

Özelleştirilebilir ve hafif bir terminal emulatörü olan Cool-Retro-Term, konsol motorunu kullanıyor ve çalıştırmak için Qt 5.3 ve daha üstüne ihtiyaç duyuyor.

Tek tıklamayla içerisinde önceden tanımlanmış profilleri kullanabilirsiniz. Bu profiller arasında Apple ve IBM de var. Bu profilleri kullanmak istemiyorsanız kendinize özel profiller oluşturup onları da kullanabilirsiniz.

Cool-Retro-Term Kurulumu Nasıl Yapılır?

Ubuntu 18.04 Bionic/Linux Mint 19/18.3/18.2/ veya diğer Ubuntu türevlerinden birini kullanıyorsanız aşağıdaki komutları terminalde çalıştırın.

sudo add-apt-repository ppa:noobslab/apps
echo "deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial main universe" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/depd-CRT.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install qml-module-qt-labs-settings qml-module-qt-labs-folderlistmodel
sudo apt-get install cool-retro-term
sudo apt-get -f install;sudo apt-get install cool-retro-term
sudo dpkg -i --force-overwrite /var/cache/apt/archives/cool-retro-term*.deb;sudo rm /etc/apt/sources.list.d/depd-CRT.list;sudo apt-get update

Ubuntu 16.04 Xenial/14.04 Trusty/12.04 Precise/Linux Mint 18/17/13/ ve diğer Ubuntu türevlerinden birini kullanıyorsanız aşağıdaki komutları sırasıyla terminalde çalıştırarak Cool-Retro-Term'ü kurabilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:noobslab/apps
sudo apt-get update
sudo apt-get install cool-retro-term

2 Yorumlar

  1. Hocam aynen kurdum ama terminal hala eskisi gibi kurulumda sıkıntı olmadı acaba nerden etkinleştire bilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski terminalde bir değişiklik yapmıyor. Sizin Cool Retro Term'i açmanız gerekiyor. Kurulum sorunsuz gerçekleştiyse kurduğunuz yazılımların arasında vardır. Orayı kontrol edin.

      Sil
Daha yeni Daha eski