SistemLinuxOrg 5 Yaşında


2012 yılından önce kişisel blogumda Linux yazıları yazıyordum. O zamanlar Linux konusunda yazmayı istediğim/düşündüğüm çok fazla yazı vardı. O yazılar da kişisel blogumu kişisellikten çıkartıp Linux bloguna dönüştürecekti. Bunu düşünerek 2012 yılında Linux’e özel bir blog açıp yola öyle devam etmek istedim. 5 yıl önce aldığım kararın doğru olduğunu sizler bana gösterdiniz.

Sanırım SistemLinux’e yazı yazarken en çok keyif aldığım zamanlar blogu açtığım ilk 2 yıl ve son yıl oldu. 2 yıl dolana kadar yazmaya çok hevesliydim. Takip edenlerin sayısı da artış gösteriyordu. O yıllarda yazılan sayı adedine bakınca da bu durum anlaşılıyor. 

2014-2015 yıllarında bazı kişisel problemler, moral bozukluğu vs gibi nedenlerden ötürü çok fazla ilgilenemedim. Buna rağmen yine de takip etmeye devam edenleriniz oldu aranızda. Genelde blog güncel tutulmazsa takipçiler takipten çıkarlar. O yüzden takipten çıkanları da çok iyi anlıyorum ve haklı da buluyorum. 

Büyüme olarak baktığımızda da takipten 2-3 kişi çıkıyorsa 7-8 belki de 10 kişi takibe alarak bugünlere geldik. 

Özellikle de bu son 1 yılda Facebook’un sponsorlu reklamları sayesinde blogu daha çok kişiye ulaştırabildim. Geri dönüşler de bir hayli fazla oldu. Bu kadarını beklemiyordum diyebilirim.

Her zaman olduğu gibi hepinize ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim... 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski