Linux’te Logitech Unifying Alıcısı Nasıl Kullanılır?

6 adede kadar uyumlu klavye ve mouse’u, birden fazla USB alıcıyla uğraşmak zorunda kalmadan, tek bir Unifying alıcıyla bir bilgisayara bağlayabilirsiniz.

Logitech Unifying ile uyumlu işletim sistemleri: Windows 10 veya üzeri, Windows 8,ve 7 / Mac OS 10.10 veya üzeri

Görüldüğü üzere Logitech Linux’u desteklemiyor. Burada imdadımıza Solaar yazılımı yetişiyor. Solaar'ın hangi cihazları desteklediğini şu adresten görebilirsiniz.

Linux’te Solaar Kurulumu Nasıl Yapılır?

Depoda en güncel sürüm olduğu için PPA’ya gerek kalmadan Solaar’ı aşağıdaki komutla kurabilirsiniz.

sudo apt install solaar

Linux’te Solaar Nasıl Kullanılır?

Solaar’ın kullanımı son derece kolay. Yazılımı çalıştırmadan önce Unifying alıcınız takılıysa çıkartın. Alıcıyı önce takarsanız, size çıkarıp tekrar takmanızı söyleyen bir uyarı veriyor.


Kullanmak istediğiniz cihaz otomatik olarak listede görünüyor. Eğer listede göremezseniz Pair new device’a tıklayın. Cihazınız açıksa başka bir işlem yapmanıza gerek kalmadan cihazı görüyor.

Logitech M175 faremi ve K400r klavyemi sorunsuz bir şekilde tanıdı.

Umarım işinize yarayan bir yazı olmuştur. Şimdi yaramıyorsa bile aklınızın bir köşesinde olsun. ;)

1 Yorumlar

  1. K260 gibi daha eski model kablosuz logitech aygıtlarınız var ise onları da nano alıcı ile kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken; aygıtlarınızın pilini sökün ve eski (büyük) alıcıyı bilgisayarınızdan çıkarın. Solaarda Pair new device butonuna tıklayın. Eski aygıtınızın pilini tekrar takın. Böylece eski aygıtlarınızı da nano alıcı ile kullanabilirsiniz...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski