Manjaro 0.8.5 Yayınlandı


Manjaro Linux 0.8.5 sürümünde, Linux Mint kurulum programının çatallanmasıyla oluşturulmuş grafiksel yükleyiciye sahip bir araçla birlikte geliyor. Manjaro Settings ismiyle tanılan yeniliklerden birisi, dil paketlerinin kurulumunu, bütün sistemin dil ayarlarını, kullanıcı hesaplarını yönetmeyi ve klavye düzenine erişimi kolaylaştırıyor. Bu yeni güncellemeyle birlikte geliştiriciler, Arch Linux tabanlı bir dağıtımı Linux'e yeni başlayan kişilerin de kullanabilmesini sağlamakla ilgili amaçlarına biraz daha yaklaşmış oluyorlar.

Manjaro, Arch Linux ile uyumlu fakat geliştiricilerin yeni paketleri test etmelerine imkan sağlamak için kendi depolarını kullanıyor. Yazılım yöneticisi olarak Pacman ayarlanmış. Fakat Manjaro'nun kendine ait, grafiksel arayüze sahip Pamac paket yöneticisi var. 0.8.5 sürümüyle birlikte Pamac'de yeniden boyutlandırılabilen paneller ve paket listelerinde ikonlar da bulunuyor. Pamac, Arch AUR depolarıyla entegre bir şekilde çalışabiliyor. Manjaro'nun Arch Linux gibi rolling release bir dağıtım olduğunu ve paket yöneticisiyle sistemi güncelleştirebildiğinizi de belirtelim.  

Manjaro ile ilgili daha detaylı bilgiyi Manjaro-TR'den edinebilirsiniz.

SistemLinux Notu: Manjaro bir süredir dikkatimi çeken bir dağıtım. Hatta o yeşil renkli masaüstü resmini de bilgisayarımda kullanıyorum. Uzun zamandır Arch Linux kurmayı ve kullanmayı isteyen birisi olarak, grafiksel yükleyicinin Manjaro'ya gelmiş olması beni sevindirdi. Henüz deneme fırsatım olmadı. Fakat kurulum işlemini basitleştirdiyse Arch Linux kullanana kadar tercihlerimden birisi olacaktır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski