Linux’te Firefox’la Netflix Nasıl İzlenir?

Firefox 49 sürümüyle birlikte Google’ın tarayıcıdan DRM içeriğini oynatma özelliği, Firefox kullanıcıları için de geldi. Bu sayede Google Chrome’u kurmadan, Netflix’i ve diğer DRM servislerini de Firefox ile izlemek mümkün. Güzel yanlarından biri de izledikten sonra DRM’i kapatabilirsiniz.

Uyarı: Bilgisayarınızdaki Firefox sürümü en az Firefox 49 olmalı.

DRM İçeriğini Aktif Etmek

Firefox tarayıcısını açın. Düzen > Tercihler’e girin. Sol taraftan İçerik’e tıklayın. DRM içeriklerini oynat seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin.


Random Agent Spoofer Eklenti Kurulumu

Netflix, resmi olarak Google Chrome’dan başka bir herhangi bir Linux tarayıcıya destek vermediği için Random Agent Spoofer eklentisini kurmamız gerekiyor.

Bu eklenti sayesinde Netflix’i kandıracağız. Netflix bizim Chrome’u kullandığımızı zannedecek. Fakat biz Firefox kullanıyor olacağız.

Eklentiyi kurduktan sonra aşağıdaki gibi Linux Browsers içinden en yeni Chrome hangisiyse onu seçin. Bu sayede Firefox ile gezdiğiniz siteleri Chrome ile gezmiş gibi olacaksınız.


Not: Netflix, Firefox’a destek verdiğinde bu yöntem bir işe yaramayacak. Fakat Chrome kullanmak veya kurmak istemeyenler şimdilik bu yöntemi deneyebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski