La Capitaine İkon Teması Nasıl Kurulur?

Sizlere, daha önceki yazılarda, kullandığım ikonlar olan Obsidian İkon Teması ve Papirus İkon Teması’ndan bahsetmiştim. Bu yazıda sizlere tanıtacağım ikon teması La Capitaine.

La Capitaine İkon Teması’nda Google’ın Materyal Tasarım’ından ve macOS’tan esinlenmiş. Her bir görüntü ölçeklenebilir vektör grafik olduğu için boyutu ne olursa olsun, her ekranda güzel görünecek. Geliştirici boş zamanlarında yeni ikonlar ekleyip eski ikonları güncellediğini belirtiyor. Tema sıklıkla güncellendiği ve güncel sürümü kullanabilmeniz için git deposunu klonlamanız öneriliyor. Klonlama işlemi için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz.

cd ~/.icons
git clone https://github.com/keeferrourke/la-capitaine-icon-theme.git

Linux’te La Capitaine İkon Teması Nasıl Kurulur?

La Capitaine İkon Teması’nı Github sayfasından indirin. İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı dışarı çıkartın. Dosyanın içindeki La Capitaine klasörünü Ev dizinindeki icons klasörünün (~/.icons) ya da usr/share/icons içine kopyalayın. Hepsi bu kadar.

Arch Linux tabanlı dağıtımlarda kurulum yapmak için aşağıdaki komutlardan birini kullanabilirsiniz.

yay -S la-capitaine-icon-theme       # point releases
yay -S la-capitaine-icon-theme-git   # git master branch

Fedora ve EPEL kullanıcıları, kurulum yapmak için aşağıdaki komutlardan birini kullanabilirsiniz.

sudo dnf copr enable tcg/themes
sudo dnf install la-capitaine-icon-theme

Temayı kullanmak için Ubuntu’da Gnome Tweak Tool veya Unity Tweak Tool yazılımıyla, Linux Mint’te kurulu gelen Temalar’dan ikonları değiştirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski