Linux’te Hangi Web Tarayıcısını Kullanıyorum?


Kullanmaktan keyif aldığım tarayıcıların başında Firefox geliyordu. Uzunca bir süre de kullandım. Chrome tarayıcısı çıktıktan ve onun hızını gördükten sonra Firefox’u bırakıp Chrome’a geçmiştim. Firefox’taki bazı sorunlar yüzünden Chrome’u daha sık kullanır oldum. Fakat şunu itiraf etmem gerekiyor. Chrome sade ve hızlı bile olsa Firefox’tan aldığım o keyfi alamadım nedense.

O yüzden bir nevi yuvaya geri dönüş yaptım. Şu sıralar en sık kullandığım iki tarayıcı var. Bunlar Firefox Developer Edition ve Opera Developer tarayıcısı.

Eğer size bahsettiğim sürümleri kullanmak isterseniz aşağıda kurulumun nasıl yapılacağını anlattım.

Uyarı Notu: Firefox ve Opera’nın geliştirici sürümleri sürekli güncellenirler ve bu sayede tarayıcıya eklenen en yeni özelliklere hemen ulaşırsınız. Bununla birlikte, kararlı sürümlere göre hataları içinde barındırma ihtimali daha fazladır. O yüzden bu iki tarayıcının da geliştirici sürümlerinin daha çok Web geliştiricileri, tasarımcılar ve ileri seviye kullanıcıların kullanması tavsiye ediliyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben bu zamana kadar kullanırken herhangi bir hataya rastlamadım. Bu sizin de hatalarla karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyor. Uyarması benden. :)


Linux’te Firefox Developer Edition Kurulumu

Aşağıdaki komutları sırasıyla Terminal’de çalıştırın. Kurulumdan sonra bilgisayarınızdaki Firefox’un yerini alacağını unutmayın.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/firefox-aurora
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox


Linux’te Opera Developer Kurulumu

Opera Developer’ı kurmak için resmi sitesindeki BETA sayfasına girin. Orada hem Beta sürümünün linkini hem de Developer sürümünün linkini DEB veya RPM olarak indirip kurabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski