PeaZip Nedir? Nasıl Kurulur?

PeaZip, kolay ve hızlı bir şekilde ZIP dosyaları oluşturan, oluşturulan dosyaları açabilen, grafik arayüze sahip ve birçok platformda çalışabilen, açık kaynak ve 7-Zip tabanlı ücretsiz bir yazılımdır. 

PeaZip, 188 tane dosya uzantısını destekliyor. Desteklediği uzantılardan bazıları 7Z, ARC, BZ2, GZ, *PAQ, PEA, QUAD/BALZ, TAR, UPX, WIM, XZ ve ZIP. Buna ek olarak 50’den fazla arşiv dosyasını (ACE, ARJ, CAB, DMG, ISO, LHA, RAR, UDF, ZIPX ve daha fazlasını) açabiliyor. Ayrıca 30’dan fazla dil desteğine sahip.

PeaZip’in özelliklerinden bazıları, iki faktörlü doğrulama ile güçlü şifreleme, arşivleri güvenli silme, şifreli parola yöneticisi, PKZip dosyaları için AES, 7Zip arşivleri için AES256 şifreleme, Zip arşivleri için ZipCrypto ve WinZip AES256, ARC arşivleri için FreeARC AES256, Twofish256, Blowfish ve Serpent256 şifreleme, PEA arşivleri için de AES256 EAX doğrulanmış şifreleme desteğine sahip. 

PeaZip Kurulumu Nasıl Yapılır? (DEB/RPM)

PeaZip’i kurmak için internet sitesinden GTK2 veya Qt sürümünden dilediğinin DEB veya RPM dosyasını indirip kolay bir şekilde kurabilirsiniz. 

PeaZip’i kurulum yapmadan kullanmak isterseniz Portable (Taşınabilir) sürümünü indirebilirsiniz.

PeaZip’i ilk kez çalıştırdığınızda arayüzünün İngilizce olduğunu göreceksiniz. Türkçe’ye çevirmek için Options > Localization yolunu takip edin. Açılan pencerede tr.txt dosyasını seçin. PeaZip kapanıp yeniden başladığında dilinin Türkçe olduğunu göreceksiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski