Yazılım Özgürlüğü Günü (2012) Çalışmaları

( Nermin Canik - Yazılım Özgürlüğü Günü (2012) Çalışmaları )

Yazılım Özgürlüğü Günü, 15 Eylül 2012 tarihinde dünyanın birçok yerinde farklı farklı etkinlikler gerçekleştirilerek kutlanacak, her yıl da kutlanan özel bir gün. Bu güzel günü kutlayan topluluk, grupların yer aldığı ülkeler haritada çoktan yerini almış bile.

Yazılım Özgürlüğü Günü'nün bu sene Türkiye'de de kutlanmasını isteyen özgür yazılım sevdalıları olarak birlikte hareket edip, iletişimi sağlamak, bir şeyler düzenlemek için bir posta grubu oluşturduk.

Aslında bu yazdıklarım da tüm özgür yazılım sevdalılarına bir davet niteliğinde..


Şimdilik posta grubunda Bilkent, Ege, İstanbul Teknik ve Sakarya Üniversitesi'nden özgür yazılım toplulukları, bunun dışında özgür yazılım sevdalısı olan bireyler olarak varız.
Tabii daha da kalabalık olmak şu sıralar en büyük isteğimiz!

Bu güzel günün yaşadığınız şehirde de kutlanmasını istiyorsanız "Ama imkan olmaz ki..." diyorsanız emin olun hiç de öyle büyük seminer salonlarına filan gerek yok. Onlar da olsa ne güzel olur; ama bu güzel günü kutlamak için farklı farklı alternatifler mevcut.

O vakit tüm özgür yazılım sevdalılarını, en azından yazılanları okumaları, süreci takip etmeleri ve geribildirimleri ile bizlere destek vermeleri için posta grubuna bekliyoruz.

 Yazılım Özgürlüğü Günü (2012) Çalışmaları Posta Grubu

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski