Yazılım Özgürlüğü Günü – 15 Eylül 2012


Yazılım Özgürlüğü Günü, bütün dünyada özgür ve açık kaynak yazılımın kutlandığı bir gün. Bu etkinliğin amacı, özgür ve açık kaynak yazılımları, evde, işte, eğitimde, kısacası her yerde kullanmanın yararları konusunda insanları bilgilendirmek. Ayrıca yapılan bu etkinliklerde kar amacı güdülmediğinin ve bu işin gönüllü kişiler tarafından yapıldığını da belirteyim.

Etkinliğin size kazandıracağı şeyler:

Yeni insanlarla tanışabilir, yazılım özgürlüğü ile ilgili kafanıza takılan bir şey varsa bunların yanıtlarını öğrenebilir ve güzel vakit geçirebilirsiniz. En azından farklı bir gün geçirmek ve yeni şeyler öğrenmek için bile gidilebilecek bir etkinlik. 

Etkinlikle ilgili kısa açıklama:
Her yıl dünya genelinde Eylül ayının üçüncü Cumartesi kutlanan Yazılım Özgürlüğü Günü bu yıl ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Şu an için Ankara, Çanakkale, İstanbul ve İzmir’de kutlamaları kesinleşen etkinliklere 15 Eylül 2012 Cumartesi günü özgür yazılım sevdalısı/meraklısı herkesi bekliyoruz.
Açıklamanın devamını, etkinlik ile ilgili detaylı bilgileri ve iletişim adreslerini Yazılım Özgürlüğü Günü sitesinden öğrenebilirsiniz. 

Etkinliğe katılacak kişilere şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

Ben bu seneki etkinliğe maalesef katılamayacağım. Fakat bir aksilik olmazsa sonraki etkinliklere katılmayı düşünüyorum. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski