Özgür Web Teknolojileri Günleri 2012

Özgür Web Teknolojileri Günleri 2012, 19-20 Ekim’de İstanbul Yeditepe Üniversitesi‘nde. Etkinliği, Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu beraber düzenliyor.

Özgür Yazılım A.Ş., OBSS, Opera, 4Primes, Kartaca, Markafoni ve Tart New Media‘nın sponsorluğundaki etkinlik, Türkiye’de web teknolojileri ve özgür yazılımla ilgilenenleri buluşturacak.

Etkinlik bu yıl ilk kez 2 tane de yabancı konuşmacıyı ağırlıyor. Django CMS’in ana geliştiricisi Jonas Obrist Django Avrupa Topluluğu’nun oluşma sürecinden bahsederken, Opera Dragonfly’ın ürün müdürü Patrick Lauke ise Opera Dragonfly ile uygulamalarda nasıl hata yakalandığını anlatacak.

Yabancı misafirlerimizin yanı sıra 2 gün boyunca 3 paralel salonda 30′un üzerinde konuşmacı; seminerler, uygulamalı seminerler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Etkinlik programı Java, Ruby ve Python’la örneklenebilecek dilleri, mobil web uygulamalarından proje yönetimine geniş bir yelpazeye yayılıyor. Web teknolojilerinin özgürlüğünü tehdit eden Phorm, DPI, mahremiyet benzeri konulara da değiniliyor. Böylelikle etkinlik programcılar, sektör temsilcileri ve uygulayıcılar için verimli bir deneyim paylaşımına olanak sağlıyor.

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski