LibreOffice 4.0 ALPHA 1 Yayınlandı

LibreOffice 4.0 alpha1 sürümünde birkaç yeni özellikle ve hata düzeltmeleriyle birlikte geliyor. 4.x sürümünde arayüzde bir değişiklik olur diye bekliyordum. Fakat arayüzde gözle görülür bir değişiklik yok.


Björn Michaelsen'in söylediğine göre Ubuntu 13.04 (Raring Ringtail) sürümünde LibreOffice 4 olacak.


LibreOffice 4.0 Alpha 1 İlk İzlenimlerim:

* Backspace tuşu ile yazdığım yazıyı silmek için bastığımda imlecin çok hızlı ilerlediğini farkettim. O yüzden Backspace tuşuna fazla basılı tutmamak lazım.
* Bir de üst menüdeki Dosya, Düzenle ve Ekle'ye tıkladığımda, menülerin altında değil de bir yan menünün olduğu yerde açılıyor.
* Yazıyı yazdıktan sonra kopyala-yapıştır yapma sırasında program kapandı. Bununla birlikte yazıyı yapıştırmak istediğim blogger'da da ufak bir takılma yaşadım. Bu sorun iki kez oldu. Neyse ki LibreOffice'teki otomatik kurtarma sayesinde yazdığım yazıyı kurtardı.

Kurulum aşamasına geçmeden önce LibreOffice 4.0 alpha1'in test sürümü olduğunu ve bazı hataların da olabileceğini unutmayın. Kurulumu yapıp yapmamak size kalmış. Fakat bana sorarsanız ben kurmanızı tavsiye etmem. Asıl sürümü beklemenizi tavsiye ederim.

Kurulumu yapıp test etmek isteyenler ilk önce aşağıdaki kodla bilgisayarlarındaki LibreOffice'i kaldırın.
 sudo apt-get purge libreoffice-core  
Ondan sonra aşağıdaki kodları sırasıyla terminalde çalıştırın.
 sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/libreoffice-prereleases   
 sudo apt-get update  
 sudo apt-get install libreoffice  

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski