THQ'dan Linux'a Destek Sözü

"Ama Linux'ta oyun oynanmıyor" sözünü tarihe gömecek açıklama, bakın hangi devden geldi...
Birkaç hafta önce Humble Bundle'la birlikte içerisinde Saints Row: The Third, Dawn of War, Company of Heroes ve Metro 2033 gibi sevilen oyunları barındıran bir paket yayınlayarak gündeme gelen THQ, Windows dışındaki platformları da desteklemeyi planladıklarını açıkladı. Yalnızca iki hafta içerisinde beş milyon dolar getiren THQ Bundle, Linux ya da Mac desteği sunmuyordu.

THQ genel başkanı Jason Rubin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Piyasaya hâkim olan işletim sistemleri dışındaki platformları tercih eden pek çok oyuncu olduğunu biliyoruz. Bunların başında da Linux kullanıcıları geliyor. THQ gibi bir firmanın onları görmezden gelmesi mümkün değil."

Rubin ayrıca oyun camiasından çok ilginç öneriler aldıklarını, örneğin oyunları başka sistemlere uyarlama sürecinde bazı görevleri hayran kitlesine bırakma fikrini göz atmaya değer bulduklarını da belirtti: "Akla yatkın olan her fikri değerlendirmeye hazırız."

Şu sıralar finansal sorunlar yaşayan ve iflas bile açıklayabileceği söylenen firmadan, çok yakında kesin bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Kaynak: CHIP Online

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski