SistemLinux Launchpad PPA Hesabı Açıldı

PPA, SistemLinux için yapmayı planladığım şeylerden birisiydi. Launchpad'te SistemLinux için PPA hesabını açalı birkaç gün oluyor. Fakat haberini vermek için bir süre beklemenin daha uygun olacağını düşündüm.

Bilmeyenler için PPA hakkında kısa bir bilgi vereyim. Ubuntu Yazılım Merkezi'ndeki yazılımlar, repository (depo) dediğimiz yerlede bulunuyor. Yazılım Merkezi'ndeki yazılımlar, eklenmeden önce kontrol edildiği için internetten indirilenlere göre daha güvenli oluyor.

Bununla birlikte bir yazılımın yeni sürümü çıktığında depolara eklenmesi vakit alabiliyor. Yukarıda bahsettiğim nedenden ötürü, yazılım çıktıktan birkaç gün sonra son sürüm güncellemesi depolardaki yerini alıyor.

PPA da Ubuntu'nun bize sağladığı güzelliklerden birisi. PPA sayesinde, internet üzerinde herkesin kendine ait bir deposu olmuş oluyor. Siz bu depoyu Yazılım Kaynakları'nıza ekleyerek, depoya eklenen yazılımları Yazılım Güncelleştirici'sinden güncelleyebiliyorsunuz.

Ne derece anlatabildim bilmiyorum. Kafanızda az da olsa bir şeyler oluştuysa bu yeterli. Zaten sizin tek yapmanız gereken iki üç satır kod yazmak olacak. İşin detay kısımları daha çok beni ilgilendiriyor. :)

SistemLinux PPA hesabına mümkün olan en kısa zamanda yazılımlar eklenecek. Bu sayede bazı yazılımların en güncel sürümünü en kısa sürede sizlere ulaştırmış olacağım.

Eklenmesini istediğiniz yazılımlar varsa bu yazının altına veya e-mail ile bana ulaşıp bildirebilirsiniz.

SistemLinux PPA Adresi: https://launchpad.net/~sistemlinuxorg

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski