Ubuntu'da Palaver Speech Recognition Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere daha önceden bahsettiğim ses tanıma programını bilgisayarınıza nasıl kuracağınızdan bahsedeceğim. İsteyenler aşağıdaki videodan kurulumun nasıl yapıldığına bakabilirler. Ben yine de yazılı olarak da nasıl yapıldığını, ufak notlar ekleyerek anlatacağım.

Kuruluma başlamadan önce uyarımı yapayım. Bütün işlemleri düzgün yaptıktan sonra sisteminizin dilini İngilizce'ye çevirmeniz gerekiyor. Bunu yapmazsanız komutları sesle söylerken örneğin “music” dediğinizde bunu “müzik” olarak algılıyor ve çalışmıyor.

Aşağıdaki adımların uzun olduğuna bakmayın. Aslında hepsini yapmak kısa sürüyor. :)

1. Öncelikle https://github.com/JamezQ/Palaver adresine gidin ve sol üst tarafta ZIP yazan butona tıklayıp dosyayı bilgisayarımıza indiriyoruz.

2. Dosyayı zipten çıkartın.

3. Ardından Uçbirim'i açın ve aşağıdaki kodu çalıştırın.
 sudo apt-get install sox python-argparse libsox-fmt-mp3 mutt xvkbd xautomation  
4. Kurulum tamamlandıktan sonra zipten çıkardığınız dosyanın içerisine girip boş bir alanda farenin sağ tuşuna tıklayın ve Uçbirim'i burada aç'a tıklayın.

5. Açtığınız Uçbirim'de ./setup komutunu çalıştırın. Root olmanız gerekiyor gibi bir uyarı verirse sudo ./setup komutunu çalıştırın.

Not: Eğer kurulum esnasında nano açılırsa, klasörün içerisindeki setup dosyasını gedit veya benzeri bir programla açın ve nano $HOME/.pavaler.d/UserInfo satırını silin. 

6. Sistem ayarlarından (Ayarlar Yöneticisi) Klavye'yi açın ve Uygulama Kısayolları sekmesine tıklayın. Aşağıdaki Ekle butonuna tıkladıktan sonra açılan küçük penceredeki komut kısmında, klasörünüzdeki hotkey'in bulunduğu yeri göstereceksiniz. Örneğin benim bilgisayarımda hotkey'in yeri /home/xubuntu/Palaver-master/hotkey

7. Xubuntu'da yukarıdaki maddeyi yaptıktan sonra bir küçük pencere daha geliyor. O penceredeyken klavyeden, programı çalıştırmak için hangi kısayol tuşlarını kullanacaksanız onları seçin. Böylece programa kısayol tuşu atamış olacaksınız.

Yapılacak işlemlerin hepsi bu kadar. Programı kullanmak için belirlediğiniz kısayol tuşlarına basın. Recording yazısı çıktığında komutunuzu sesli bir şekilde söyleyin ve ardından aynı kısayol tuşlarına tekrar basın.
Palaver Speech Recognition Videolu Anlatımı

Note: Thanks for your help James McClain

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski