SistemLinux'un 2015 Planları

Bu yazımda sizlere SistemLinux ile ilgili 2015 yılında yapmayı planladığım şeyler konusunda bilgilendirmek istiyorum. 

Siz değerli SistemLinux takipçileri ve Google'da Linux'le ilgili yapılan aramalar sayesinde her geçen gün sayfa görüntülenme sayıları artıyor. Bu ilgiyi gördükçe neler yapabilirim sorusunu sürekli kendime soruyorum. Bu sebeple 2015 yılında bazı değişiklikler yapmaya karar verdim.

Wordpress Altyapısına Geçilecek

Bildiğiniz gibi şu anda SistemLinux'un altyapısı Blogger'a emanet. Bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Wordpress'e geçişin nedenlerini şöyle sıralayayım.
  • Wordpress'e geçtikten sonra SistemLinux üzerindeki hakimiyetim artacak. Blogger ücretsiz ve bazı kısıtlamalara sahip olduğu için yapmayı istediğim şeyleri daha rahat yapabilmek için Wordpress'e geçiş şart.
  • Blogger'ın temaları (şablonları) son derece sıradan ve SistemLinux'u amatör bir siteymiş gibi gösteriyor. Bunun aksine Wordpress temaları çok daha şık ve profesyonel bir görüntüye sahip.
  • Daha önce SistemLinux'e yazar almayı planlamıştım. Wordpress'in yönetim paneli daha kullanışlı olduğu için yazar alımı tekrar gündeme gelecek.   
  • Wordpress'in SEO konusunda Blogger'a göre biraz daha avantajlı olduğu bilinen bir gerçek. Bu da SistemLinux'u Google'da bir adım üste taşıyabilecek etkenlerden birisi.

Mobil Uygulamaya Giriş Yapılacak

Artık birçok sitenin kendine ait mobil uygulamaları birbiri ardına çıkıyor. Videolarını sıklıkla takip ettiğim teknoloji odaklı sitelerden birinin uygulamasını telefonuma kurduktan sonra sitenin yazılarını okumaya başladığımı fark ettim. Uygulamayı kullanmadan önce sadece videolarını izliyordum. Bunu gördükten sonra SistemLinux için mobil uygulamanın ihtiyaçtan ziyade bir gereklilik, hatta zorunluluk olduğunu fark ettim. Bu yüzden 2015 yılında SistemLinux için mobil uygulama geliştirmeye giriş yapmayı planlıyorum. 

Bunların dışında yapılması planlanan bazı ufak tefek şeyler de var. SistemLinux'u uzun süredir takip edenler az çok neler yapmayı istediğimi biliyorlardır. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Bu arada önerebileceğiniz, güvenilir veya kendinizin kullandığı ve memnun kaldığınız hosting firmaları varsa yazının altına yorum olarak yazmayı unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski