LoselessCut Nedir? Nasıl Kurulur? (Ubuntu/Linux Mint)

Video editörlerini karmaşık buluyorsanız ve amacınız sadece bir videonun herhangi bir kısmını kesmekse, LoselessCut ile bunu yapabilirsiniz. 

LoselessCut, videoda kalite kaybı yaşamadan, GoPro, drone gibi video kameralardan hızlı ve kolay bir şekilde video parçaları oluşturmak amacıyla geliştirildi. Uygulama Chromium tabanlı, video oynatıcı olarak HTML5’i ve videoları kesmek için FFmpeg’i kullanıyor. 

GitHub sayfasında dediğine göre, LosslessCut videolar üzerinde herhangi bir işlem uygulamıyor. Bu sayede kesme işlemini çok hızlı bir şekilde yapıyor. Özellikle boyutu büyük videolarda kullanışlı bir özellik.

LoselessCut’ın Özellikleri:
  • Kayıpsız video kesme
  • Videonun ekran görüntülerini JPG formatında alma
  • Klavye kısayolları (Klavye kısayollarının listesini görmek için “h” tuşuna basın)
LoselessCut'ın desteklediği formatlar/kodekler:  MP4, MOV, WebM, MKV, OGG, WAV, MP3, AAC, H264, Theora, VP8, VP9. Listenin tamamını şu adresten görebilirsiniz. Chromium ve HTML5 kullanıldığı için formatların hepsinde FFmpeg desteği yok. 

LoselessCut Kurulumu Nasıl Yapılır?

LoselessCut’ı kurmanıza gerek yok. GitHub sayfasından sisteminiz için uygun olan zip dosyasını indirin ve zipten çıkartın. İçerisindeki LoselessCut’ı çift tıklayarak çalıştırın. 

LoselessCut’ın Türkçe dil desteği yok. Fakat kullanımı çok kolay. File > Open’dan kesmek istediğiniz videoyu seçin. Videonun başlayacağı yeri < simgesiyle, biteceği yeri de > simgesiyle işaretleyin ve ortadaki makas simgesine tıklayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski