Simple Weather Indicator Nedir? Nasıl Kurulur? (Ubuntu/Linux Mint)

Simple Weather Indicator, adından da anlaşıldığı gibi size hava durumunu basit şekilde gösteren bir yazılımdır. Açık kaynak olan Eris Hava Durumu API’sini kullanıyor. 

Simple Weather Indicator’ın Özellikleri:
  • Bulutlar
  • Rutubet/Nem Oranı
  • Rüzgar Hızı (km/h)
  • Bulutluluk Oranı
  • Hava Durumu Basıncı
  • Görünürlülük
Simple Weather Indicator Kurumulu Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki komutları terminalde sırasıyla çalıştırarak kurulumu yapabilirsiniz. PPA ile kurmak istemiyorsanız GitHub sayfasından DEB dosyasını indirip kurabilirsiniz. 

sudo add-apt-repository ppa:kasra-mp/ubuntu-indicator-weather
sudo apt update
sudo apt install indicator-weather

Simple Weather Indicator Nasıl Kullanılır?

Dili İngilizce olmasına rağmen kullanımı çok kolay. İlk kez çalıştırdığınızda Automatic Location Detection, yani bulunduğunuz bölgeyi otomatik olarak algılama özelliği açık olarak geliyor. Ben şahsen işimi şansa bırakmak istemediğim için (bu tarz şeyler düzgün çalışmayabiliyor) bu özelliği kapattım. Size de kapatmanızı tavsiye ederim.

Ardından hangi ilde oturuyorsak o ilin Latitude(Enlem) ve Longitude(Boylam) değerlerini bulmamız gerekiyor. İlin ismini yazarak size enlem ve boylamı veren siteler var. Fakat hepsi aynı değeri göstermiyor. Ben İzmir’in enlem ve boylamını ŞU ADRESTEN buldum. Siz de o sitede ilinizi yazıp Find Latitude Longitude! butonuna tıklayın. Enlem ve boylamı da Preferences’teki uygun yere ekleyin. Diğer ayarların ne işe yaradığını öğrenmek için açık-kapalı yaparak deneyebilirsiniz.

Not: Genelde hava durumunu gösteren öyle şaşalı yazılımları pek sevmiyorum. Bu tarz basit, küçük ve iş gören yazılımları daha çok seviyorum. O yüzden çok daha fazla özelliği olsun, görsel olarak da daha iyi görünsün diyorsanız size hitap etmeyebilir. Ben beğendiğim için bu tarz yazılımlar sevenlere tavsiye ederim. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski