Resetter Nedir? Nasıl Kurulur? (Ubuntu/Linux Mint)

Resetter, Ubuntu’yu ilk kurduğunuz andaki haline döndürmek istediğinizde kullanabileceğiniz, açık kaynak, python ve pyqt ile yazılmış ücretsiz bir araçtır. Sadece Ubuntu’da değil, Linux Mint’te de çalışmaktadır. 

Not: Resetter, kişisel verilerinize dokunmaz. Sadece sisteminize kurduğunuz yazılımları ve kullanıcıları siler. 

Desteklenen Sistemler [64-bit]:
  • Linux Mint 18.1
  • Linux Mint 18
  • Linux Mint 17.3
  • Ubuntu 17.04 (yakında geliyor)
  • Ubuntu 16.10
  • Ubuntu 16.04
  • Ubuntu 14.04
Resetter Kurulumu Nasıl Yapılır?

Şu zip dosyasını indirin. Zip dosyasını dışarı çıkartın. İçindeki en son sürüm beta deb dosyası hangisiyse onu kurun.  Ya da GitHub sayfasına giderek oradan sadece deb dosyasını da indirebilirsiniz.

Resetter Nasıl Kullanılır?

Yazının başındaki resimde gördüğünüz gibi Automatic Reset ve Custom Reset olarak iki seçenek var. 

Automatic Reset (Tavsiye edilmez)

Bu özelliği kullanırsanız otomatik olarak Ubuntu’yu tamamen fabrika ayarlarına döndürürsünüz. Ubuntu’yu sıfırdan kurduktan sonraki kurduğunuz bütün yazılımları bulur ve kullanıcılar da dahil hepsini siler.  Eğer silinecek yazılımlar vs sizin için önemli değilse, bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu işlem sırasında silinmesini istemediğiniz yazılımları seçeceğiniz bir ekran da gelecek. 

Uyarı:  Kullanıcılar da silineceği için otomatik olarak varsayılan yeni bir kullanıcı oluşturulacak. 

Custom Reset (Tavsiye edilir)

Bu seçeneği kullanarak hangi yazılımların silineceğini, hangisinin silinmemesini istediğinizi seçebilirsiniz. Aynı işlemi oluşturduğunuz kullanıcılar için de yapabilirsiniz.  

Ubuntu’da bir nedenden ötürü yeniden kurulum yapmaya ihtiyaç duyarsanız Resetter’ı kullanarak sisteminizi fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski