Linux’te Steam Idle Master Nasıl Kurulur?


Steam Idle Master, Steam kütüphanenizdeki oyunları bilgisayarınıza indirmenize gerek kalmadan, sizin oyunu oynadığınızı göstererek kartları düşürmenizi sağlıyor. Kuruluma geçmeden önce Linux sürümündeki olumsuzluklardan bahsetmem gerekiyor.

Linux’teki Steam Idle Master’ın Olumsuz Yanları Nelerdir?

Windows sürümünde birçok ayar varken yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi Linux sürümünde hiçbir ayar yok. Programı çalıştırmak için sürekli terminal açıp yazının sonundaki komutu çalıştırmak gerekiyor. Terminal ekranında sadece düşmesi gereken kartın miktarı yazıyor. Detaylı bir bilgi içermiyor.

Deneme amacıyla çalıştırdım. Bir oyundaki kartın hepsi indikten sonra ikinci oyuna geçmedi. Terminali kapatıp tekrar açmam gerekti. Programın çalışma şekli bu şekilde mi yoksa sadece bende mi böyle oldu bilemiyorum.

Kısacası program sadece “Linux’te çalışıyor mu?” sorusuna “Evet” diyebilmek için yapılmış gibi görünüyor. Hiç yoktan iyidir bile diyemiyorum. Bu yüzden de tavsiye edemiyorum. Fakat denemek, kurmak ve kullanmak isteyenler için aşağıda detaylı bir şekilde nasıl yapılacağını anlattım. 

Linux'te Steam Idle Master Kurulumu Nasıl Yapılır?

- Steam Idle Master’ın GitHub sayfasından zip dosyasını indirin.
- Dosyayı zipten dışarı çıkartın.
- Programı çalıştırmadan önce bazı paketlerin kurulması gerekiyor.

Ubuntu/Linux Mint için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

sudo apt install python-bs4 python-requests python-pil.imagetk python-colorama

Arch Linux için kurulması gereken paketler: python2-beautifulsoup4, python2-requests, python2-pillow, tk, python2-colorama

- İndirdiğiniz klasörün içinden Releases > Linux klasörüne geçin.
- Settings.txt dosyasının içindeki sessionid ve steamlogin’in yanındaki tırnakların içini doldurmanız gerekiyor. Bunu yapmak için de kullandığınız tarayıcıyı açın. Tarayıcınızın Ayarlar > Gelişmiş sekmesinden Çerezler’in olduğu kısıma gelip arama kısmına steamcommunity yazarak iki bilgiye de ulaşabilirsiniz.

Not: SessionID ve SteamLogin hakkında detaylı bilgi için indirdiğiniz klasörün içindeki Documentation klasörüne girin. Setup Instructions - Start Here.pdf dosyasını açıp görsellere bakarak, İngilizce bilmeseniz de ne yapacağınızı anlayabilirsiniz.

Uyarı: Bulduğunuz bu verileri kimseyle paylaşmayın.  

- Linux klasörünün içindeyken farenin sağ tuşuna tıklayıp “Burada Uçbirim Aç” seçin.
- Bu esnada Steam çalışır durumda olsun ve aşağıdaki komutu çalıştırarak kartları düşürmeye başlayabilirsiniz.

python2 start.py 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski