SuperTuxKart Android’e Geldi

Sizlere daha önce bahsettiğim SuperTuxKart oyunu Android’e geldi.

SuperTuxKart, gerçekçiliğin üzerinde eğlenme odaklı ücretsiz 3B kart yarış oyunudur. Bir bilgisayarda 4 arkadaşla, birbirinize karşı oynayabileceğiniz gibi, tek oyunculu kipte bilgisayara karşı da yarışabilirsiniz.

Android telefonunuzda oyunu ilk çalıştırdığınızda varsayılan olarak dili İngilizce geliyor. Ayarlardan Türkçe’yi seçtiğiniz an Türkçe aktif hale geliyor.

Hem bilgisayarda hem de Android telefonumda denedim. Grafik ayarları varsayılan olarak “3” şeklinde ayarlanmış. Bu şekilde sorunsuz oynanabiliyor. Fakat Samsung Galaxy Note 3’te oyunun grafik ayarını 4’e bile çıkarsam oynanamayacak hale geliyor. Grafik & Performans ayarını kendi telefonunuzun gücüne göre yapmanız gerekiyor.

Oynanışını çok beğendiğimi söyleyemem. İlk oynayışımda birinci olmama ve oynamasına da alışmama rağmen yine de kontrollerinden çok memnun kalmadım.


Oyunu ekrandaki tuşlara basarak oynamanız gerekiyor ki bu da yukarıda bahsettiğim gibi kontrol olayını zorlaştırıyor. Ekrandaki tuşlara basarak oynama olayı birçok oyunda mevcut. Fakat onlarla kıyaslandığında çok daha basit kalıyor. Yeni çıkan mobil oyunlarda gördüğümüz özelliklerin bazıları oyun içinde yok. Mesela telefonu kendimiz sağa sola hareket ettirerek kullanabilseydik çok daha iyi olurdu. Umarım güncellemeyle bu özellik de eklenir.

Şu anki haliyle oyunu sadece Android’e port etmeyle yetinmişler gibi görünüyor. Belli ki oyunumuz Android’te de olsun denilmiş. 

Bilgisayarda oynamayla kıyasladığımızda telefonda oynamak bence daha keyifli. 2006’dan beri var olan SuperTuxKart, beklenti içine girmeden, en azından bir kez kurup denenmeyi hakediyor diye düşünüyorum.

SuperTuxKart’ı (94 MB) Google Play Store’dan indirip oynayabilirsiniz.

SuperTuxKart’ın APK dosyasını indirip kurmak istiyorsanız şu linkten indirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski