Pisi Linux 2.0 ATATÜRK İncelemesi

Çıkmasını merakla beklediğim Pisi Linux 2.0 sürümü, 3 yıllık bir bekleyişin ardından (Pisi Linux 1.2 sürümü 2015’te çıkmıştı) kullanıcılarıyla buluştu.

Pisi Linux’ten önce Pardus’u CD’lerden kurcalamış ve Pisi Linux’un ilk sürümü çıktıktan sonra da deneme fırsatım olmamıştı. Açık konuşmak gerekirse beklentim de bir hayli düşüktü. Ortaya güzel bir iş çıkartılacağını düşünmüyordum.

Pisi Linux 2.0 Atatürk sürümü çıkınca USB bellekten bile olsa hemen denemeliyim dedim. Çok net bir şekilde beklediğimden iyi çıktığını söyleyebilirim. Pisi Linux gayet akıcı ve güzel bir şekilde çalışıyor.

Bu inceleme yazısını normalde Pisi Linux içinde yazmayı istiyordum. Canımı sıkan şeylerden biri LibreOffice’in kullandığı dilin farklı bir dil olmasıydı. Bilgisayara kurulum yaptıktan sonra düzeltilebilecek bir sorun olduğu için üzerinde durmaya gerek yok.

Ayrıca biraz kurcalamama rağmen klavyedeki Türkçe karakterler çalışmadı. USB’den çalıştığı için çok fazla müdahale edebilme imkanım da yoktu. Bu arada bazı ayar değişiklikleri, çıkış yapıp tekrar girerek düzeltilebiliyor.

İtiraf etmeliyim ki Pisi Linux’u kullanırken kapatasım gelmedi ve bir süre açık bırakıp YouTube’dan video filan da izledim.

Pisi Linux ekibi güzel bir iş çıkarmışlar. Umarım ilerleyen zamanlarda hak ettiği yere gelen bir Linux dağıtımı olur.

Soru: Pisi Linux'u sürekli olarak kullananlara bir sorum var. Hata ve çökme gibi durumlarla karşılaşıyor musunuz? Ya da ne sıklıkla karşılaşıyorsunuz? Pisi Linux'un ana sistem olarak kullanılıp kullanılamayacağını merak ediyorum. Pisi Linux konusunda deneyimli kullanıcıların yorumlarını bekliyorum.

3 Yorumlar

  1. Pisi Linux geliştiricisi olaraktan yazıyorum,
    1. libreoffice dil paketleri mevcut kurulabilir.
    2. Türkçe karakter içinse ilk kurulumda klavye seçiminde test ederekten uygun seçimi yapmanız gerekirdi. Bizde şu an için böyle bir sıkıntı yok.
    3. Bizler yıllardır ana sistem olarak kullanıyoruz. Açıkçası çökertmeyi bizler bile kolay kolay başaramıyoruz.
    Güle güle kullanın. Yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinize bakılırsa kurulum yapmadan USB'den denediğim için bu sorunlarla karşılaştım o zaman. Ben de yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Eski Pardus kullanıcıs olarak Pardus ekibinin değişimi sonrası kopyala yapıştır, ismi değiştir mantığı ilen Debian ı PARDUS yutturmacası ile terk edip birkaç değişik linux dağıtımından sonra Pisi Linux çıkınca ilk sürümünden itibaren yeni çıkan sürümü de dahil Masa üsyü ve laptopumda ana sistem olarak kullanıyorum Firefox da 6-7 sekme açtığımda arasıra problem yaşadıysamda genelde çöken bir programla karşılaşmadım.Tavsiye ederim Pardus sever olarak Tarihe gömülen sistemi Pisi Linux olarak canlandırıp geliştirenlere teşekkür ederim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski