SistemLinux.Org - 6 Yaşında

SistemLinux’u açmadan önce Linux ile ilgili bilgileri, ihtiyacım olursa diye genelde ODT dökümanları olarak kaydedip bilgisayarımda tutuyordum. Linux’u kullanmaya başladığımdan beri bu topluluk için elimden geldiğince ben de bir şeyler yapmak istiyordum. Bir süre sonra bu bilgileri bilgisayarda tutmak yerine blog açıp orada paylaşma fikri daha cazip geldi. Bu sayede hem ODT dökümanlarıyla uğraşmak zorunda kalmayacaktım hem de aynı bilgiyi arayan kişilere yardımcı olmuş olacaktım.

İnternette her türlü bilgiye ulaşmak mümkün. Fakat ulaştığınız bilginin doğruluğu ve Linux için konuşacak olursak kodların çalışıp çalışmadığını denemeden bilebilme imkanımız yok. Birçoğumuzun başına gelmiştir. Yardıma ihtiyaç duyduğumuz konuyla ilgili bir yazı buluruz ve yazılacak kodlar veya işlemler çok uzundur. Yapılacak işlem uzunsa benim aklımdan ilk geçen şeylerden biri şudur. “Umarım kodlarda herhangi bir hata yoktur.” ya da “Umarım bir hata ile karşılaşmam.” Satır satır kodları denedikten sonra, eğer hata mesajı vermeden sorunsuz bir şekilde kurulursa yazıyı hazırlamaya başlıyorum.

Ufak tefek de olsa yabancı kaynaklardaki kodları denerken yanlış yazılmış kodlara da rastladığım ve bunların hatasız halini bloga eklediğim zamanlar da oldu. Yani aslında ben sizin için deneme kısmını halletmiş oluyorum. Arada denediğim ve çalışmayanlar da oluyor. Tabii ki sizin bunlardan haliyle haberiniz olmuyor. :) Zaman zaman bazı eski yazılara dönüp eklemeler yapıp, hatalı ya da sorunlu yerler varsa da kaldırıyorum.

İstiyorum ki insanların aklına “Linux’te şunu nasıl kuruyorduk?” ve “Linux’te şunu nasıl yapıyorduk?” gibi soruların cevabı o kişileri (ve tabii ki sizleri) SistemLinux.Org’a getirsin.

Sizlerin ilgisi ve takibi sayesinde 6 yıldır bazen çok, bazen az, bazen de uzun aralar vererek buralara kadar geldik.

Hala eksikliklerin olmasına rağmen SistemLinux’un temasını güncelledikten sonra olmasını planladığım ve istediğim hale geldi diyebilirim. Umarım yapılan değişikliklerden ve gidişattan memnunsunuzdur. :)

[update title="Önemli Bilgi" icon="info-circle"] SistemLinux’u RSS ile takip etmeyi unutmayın. SistemLinux’un Facebook sayfasında paylaştığım yazıları hepinize göstermiyor. Göstermek için para istiyor. QuiteRSS’i kullanarak yazılan yazılardan anında haberdar olabilirsiniz.[/update]

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski