Linux için “Out-of-Process Eklenti” Desteği Firefox 63’te Gelecek

Windows ve Mac OS X’e gelen out-of-process eklenti desteği Linux için Firefox 63 sürümünde karşımıza çıkacak.

[update title="Eklentiler için Out-of-Process Özelliği Nedir?" icon="info-circle"]
Kısaca açıklamak gerekirse Firefox’ta kullandığımız eklentilerin, tarayıcıdan bağımsız bir şekilde çalışmasıdır. Kullanılan eklenti herhangi bir nedenden ötürü çöktüğünde, bu problem tarayıcında herhangi bir soruna neden olmuyor. Bu sayede tarayıcının güvenliği daha da arttırılmış oluyor.
[/update]
Mozilla, eklenti için yapılan değişikliği ilk olarak Firefox 56 sürümüyle Windows’a getirmişti. Ardından Mac OS X için de bu özellik Firefox 61 sürümüyle geldi.

Nihayet Linux için de bu özellik Firefox 63 sürümüyle birlikte gelecek. Firefox 63’ün çıkış tarihi, bir aksilik olmazsa 23 Ekim 2018 olarak görünüyor.

Linux için yapılacak olan son değişiklikle birlikte eklentinin, tarayıcıdan bağımsız bir şekilde çalışması özelliği bütün masaüstü sürümlerine gelmiş olacak.

Bu özelliğin tarayıcı içerisinde nerede olduğunu görmek isterseniz, tarayıcıda about:config?filter=extensions.webextensions.remote yazdığınızda false değerini göreceksiniz. Firefox Nightly sürümü şu anda 63. sürümde olduğu için orada true değerini göreceksiniz. Yani şu an için sadece Nightly sürümünde düzgün bir şekilde çalışabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski