Linux Mint 19.1 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Linux Mint 19 sürümünden 19.1 sürümüne güncelleme işlemi için aşağıdaki adımları takip edin.

Linux Mint 19’dan 19.1’e Güncelleme Nasıl Yapılır?

1- Sisteminizde herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimalinize karşı, yükseltme işlemini yapmadan önce Timeshift ile sisteminizin yedeğini (snapshot) alın.

2- Yükseltme işlemi için sisteminizi hazırlayın. Ekran koruyucuyu kapatın. Cinnamon’da uygulama, uzantı, tema vb kurduysanız bunları sistem ayarlarından güncelleyin/yükseltin.

3- Güncelleme işlemine geçmeden önce mintupdate ve mint-upgrade-info’nun yeni sürümlerinin olduğunu göreceksiniz. Bunları güncelleyin.

4- İşletim sisteminizi güncellemek için Güncelleme Yöneticisi > Düzenle > “Linux Mint 19.1 Tessa” sürümüne yükselt seçeneğini seçin.

5- Karşınıza çıkan pencerede konfigürasyon dosyaları tutulsun mu yoksa yenisiyle değiştirilsin mi şeklinde çıkan soruya değiştirilsin seçeneğini seçin.

6- İsteğe bağlı olarak aşağıdaki komutu kullanarak xul-ext-lightning (Thunderbird için Takvim desteği) ve va-driver-all (video oynatmanın geliştirilmesi ve GPU hızlandırma için) kurabilirsiniz. Bu paketler Linux Mint 19.1 içine eklendi.

sudo apt install p7zip-full va-driver-all xul-ext-lightning

7- Eğer Cinnamon sürümünü kullanıyorsanız, artık Cinnamon ekran koruyucu tarafından desteklenmediği için Xscreensaver’ları aşağıdaki komutla kaldırabilirsiniz.

sudo apt remove --purge xscreensaver-data xscreensaver-data-extra xscreensaver-gl xscreensaver-gl-extra cinnamon-screensaver-webkit-plugin cinnamon-screensaver-x-plugin

8- Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yaşanabilecek Sorunlar ve Çözümleri
  • Eğer işletim sisteminizi yükseltme seçeneği sizde görünmüyorsa, mintupdate ve mint-upgrade-info’yu güncelledikten sonra Güncelleme Yöneticisi’ni yeniden başlatın. Eğer yine de sonuç alamazsanız varsayılan depoları/yansıları değiştirin.
  • Nadiren de olsa eğer sisteminiz kilitlendiyse ve giriş ekranına giremiyorsanız CTRL+ALT+F1 ile konsola geçip giriş yapın ve “killall cinnamon-screensaver” (ya da MATE’de “killall mate-screensaver”) yazın. Oturuma geri dönmek için CTRL+ALT+F7 veya CTRL+ALT+F8’i kullanın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski