Linux’te Steam Kısayol Oluşturma Hatası ve Çözümü

Benim gibi Linux’te Steam’i kullanıyorsanız, masaüstüne kısayol oluşturmak istediğinizde “Kısayol oluşturulamıyor. Bu oyunun zaten masaüstünde kısayolu var.” hatasıyla karşılaşmışsınızdır.

Not: Steam BETA’yı kurarsanız, oyunu kurduktan sonra oyunun kısayolu masaüstüne ekleniyor. Fakat kısayol oluşturma işlemini Steam kütüphanenizden yapmak istediğinizde aynı hatayı almaya devam ediyorsun. Kısacası Steam BETA’yı kullananlar, bu yazıda anlattığım yöntemle uğraşmak istemiyorlarsa, oyunun kısayolunu masaüstünden silmesin. :)

Steam Kısayol Oluşturma Hatası ve Çözümü

Kısayol oluşturma işlemi biraz uğraştırıcı gibi görünse de aslında son derece kolay. Aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.
  • Farenin sağ tuşuna tıklayarak “Başlatıcı Oluştur”a tıklayın.
  • İsim kısmına oyunun adını yazın.
  • Komut kısmına steam steam://rungameid/270880 yazın. Kısayolunu oluşturmak istediğiniz oyunun ID’sini bulmak için Google’da “oyununadı rungame id” şeklinde arama yapın. ID’yi kendinize göre değiştirin.
  • Oyunun simgesini eklemek için Google’dan “oyununadı icons png” şeklinde arama yapın ve bulduğunuz simgeyi indirin. İndirdiğiniz simgeyi kolay bulabilmek için yeniden adlandırın ve simgeyi “/home/kullanıcıadı/.local/share/icons/” içine ekleyin.
  • Başlatıcı oluşturma penceresindeki “Simge yok”a tıklayın. “Bütün Simgeler”i seçin ve arama kısmına simgenin ismini yazın.
  • Oluştur’a tıkladıktan sonra kısayolunuz kullanıma hazır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski