Ubuntu, En Güncel Nvidia Grafik Sürücüsünü LTS Kullanıcılarına Sunacak

En yeni Nvidia grafik sürücüleri, Ubuntu LTS (Uzun Süreli Destek) sürümleri için varsayılan olarak gelecek.

Bundan böyle en güncel Nvidia sürücüsünün kurulumunu Ubuntu depodan kolayca kurabileceksiniz. Sürücü güncellemeyi elle indirip kurulum yapmak, PPA eklemek gibi yöntemlere uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Bu imkanı sağlayan yöntemin adı SRU (Stable Release Update) olarak geçiyor. Güncellemeler sadece bazı şartları sağlandığında yayınlanıyor. Bu da SRU denilen özel bir prosedürün uygulanması sayesinde oluyor. Mozilla Firefox ve Chromium gibi yazılımların güncellemeleri de bu yöntemle yapılıyor. Nvidia’nın Linux sürücüsü de bu programa dahil oldu.

Şu anda Ubuntu 18.04 LTS ile birlikte en son Nvidia sürücüsünü kurabilirsiniz. Yakında Ubuntu 16.04 LTS kullanıcılarına da bu imkan sunulacak.

Bu değişikliklerden Linux Mint 19.1, Zorin OS 15 ve elementary OS gibi Ubuntu 18.04 tabanlı dağıtımlar da yararlanacak.

Konuyla ilgili The Linux Experience Youtube kanalında bir video paylaşıldı.

Videoda görebileceğiniz gibi Nvidia’nın 430 sürücüsünü Ubuntu’nun ayarlarından gerekli kısımları aktif hale getirerek yapabilirsiniz. Fakat henüz test aşamasında olduğunu ve bazı sorunlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın. Acele etmenize gerek yok. Sürücü hazırlandığında güncelleme yöneticisinden güncelleyebileceksiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski