Manjaro 18.1 “Juhraya” Sürümü Çıktı

6 aylık geliştirmenin ardından Manjaro 18.1 “Juhraya” sürümü, sevenleriyle buluştu. Bu sürümde birçok geliştirme ve özellikle de ofis uygulamasıyla ilgili değişiklikler mevcut.

Manjaro’nun önceki sürümlerinde sadece LibreOffice kurulu olarak geliyordu. Artık yeni sürümle birlikte karşınıza seçim ekranı gelecek. Bu seçim ekranında SoftMaker FreeOffice 2018’i ya da LibreOffice’i seçebilirsiniz. Hatta ofis paketi kurmadan da Manjaro kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

Microsoft Office ile uyumluluğu daha iyi olduğu için FreeOffice seçeneği eklenmiş. FreeOffice’e bir süre önce DOC, XLS ve PPT ile birlikte ODT desteği ve koyu mod gelmişti. FreeOffice, herhangi bir kısıtlama olmadan hem iş hem de ticari amaçlı kullanılabilir. FreeOffice’in ilk Linux sürümü 2012 yılında çıkmıştı. O zamandan bu yana düzenli olarak güncelleniyor ve özellikleri geliştiriliyor. Manjaro kullanıcıları da bu avantajlardan faydalansın isteniyor.

Ayrıca Flatpak ve Snap paketleri desteği Manjaro 18.1’e eklendi. Bu amaçla, grafik paket yönetimi aracı bauh (eski adıyla fpakman) erişilebilir hale geldi.

Manjaro’nun 3 masaüstü sürümü (XFCE, KDE ve GNOME) yeni özelliklerle önemli ölçüde geliştirilmiş. XFCE sürümü için “Matcha” teması, KDE’nin tamamen yeniden tasarlanan mesajlaşma sistemi ve GNOME sürümü için de yeni butonlar var. XFCE 4.14, KDE Plasma 5.15 ve GNOME 3.32 sürümleriyle geliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski