Microsoft Defender ATP, Linux’e Gelecek

Sizlere bir önceki yazıda Ignite konferansında Edge tarayıcısının Linux’e geleceğinden bahsedildiğini söylemiştik. Büyük haberlerden bir yenisi de Microsoft tarafından Microsoft Defender Advanced Threat Protection’ın (ATP) 2020 yılında Linux’e geleceği duyuruldu.

Microsoft Defender ATP Nedir?

Windows kullanıcısı olsanız da olmasanız da Microsoft’un kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu antivirüs yazılımı Windows Defender’ı duymuşsunuzdur. Microsoft Defender ATP, işletmelerin kullanması için üretilmiştir.

Microsoft Defender ATP, davranışsal analiz ile çalışıyor. Kullanım verilerini toplayıp bunları aynı sistem üzerinde depoluyor. Eğer sistem üzerinde tutarsız bir davranış fark edilirse, veriyi Microsoft’un bulut servisi olan Azure’ye gönderiyor.

Linux için Microsoft Defender ATP
 
Normalde işletmeler, bilgisayarında Windows kullanıyor. Fakat özellikle geliştiriciler arasında Mac ve Linux popüler hale gelmeye başladı. Bu yüzden Windows, Mac ve Linux makinelerinin bulunduğu bir ortamda, Defender ATP sayesinde ağ üzerinde, işletim sistemlerinin kurulu olduğu bütün aygıtlara savunma sağlayabilecek.

Microsoft, Mart 2019’da Windows Defender ATP’nin adını Microsoft Defender ATP olarak değiştirmiş ve sadece Windows ile sınırlı olmayacağının sinyalini vermişti. Bu değişiklikten kısa süre sonra da Mac için Defender ATP’yi duyurmuştu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski