LibreOffice 6.4 Kararlı Sürümü Çıktı

The Document Foundation, 2020 yılın ilk sürümü olan LibreOffice 6.4 (performans odaklı) sürümünün çıktığını duyurdu. Bu yeni sürümle birlikte daha iyi performans, özellikle sunumları ve tabloları açma ve kaydetme ve DOCX, XLSX, PPTX dosyalarıyla uyumluluk çok iyi hale getirildi. LibreOffice 6.4’teki yeniliklerden bir diğeri de “QR  Kod Oluşturucu” özelliği.

Peformansın geliştirmelerinin dışında arayüz ve dosya yönetimi, Microsoft Ofis dosyalarının yönetimi çok daha güçlü hale geldi. Geliştiriciler, “neredeyse mükemmel destek” olduğunu belirtiyor.

LibreOffice 6.4’ün yeni özellikleri büyük bir topluluk tarafından geliştirildi. Bu topluluğun  %75’i Collabora, Red Hat ve CIB gibi şirketlerde çalışan geliştiriciler, %25’lik kısmı da bireysel gönüllülerden oluşuyor.

Topluluk, yıl boyunca, en iyi ücretsiz ofis yazılımlarından biri olan LibreOffice’in 10. yıl dönümünü, Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika’daki birçok FOSS etkinliklerinde kutlayacak. Gönüllüler, masaüstü ve bulut üzerine, ofis yazılımının geleceği konusunda sunumlar yapıp konuşacaklar.

LibreOffice 6.4’ün yeni özelliklerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski