Manjaro 19.0 "Kyria" Sürümü Çıktı

Manjaro Linux ekibi, Manjaro 19.0 “Kyria” kararlı sürümünün çıktığını duyurdu.

Manjaro 19.0 Sürümündeki Yenilikler:

XFCE 4.14 sürümüyle geliyor. Bu sürümde daha çok kullanıcı deneyimi ve masaüstü ve pencere yöneticisine ağırlık verildi.

Matcha isimli yeni bir temaya geçildi.

KDE Plasma 5.17 sürümüyle geliyor. Bu sürüm için tamamen yeniden tasarlanan benzersiz bir görünüm ve his ile güçlü, olgun ve zengin özellikli bir masaüstü ortamı sunuyor.

Breath2 temalarının tamamı (açık ve koyu renk versiyonları), en yeni KDE-Apps 19.12.2 uygulamaları, açılış ekranı, konsol profilleri, Yakuake kaplamaları ve daha pek çok küçük değişiklik var.

Gnome 3.34 sürümüyle geliyor. Bu sürümde çeşitli uygulamalar ve masaüstünün kendisi için görsel yenileme eklendi. Arka plan seçim ayarlarını kolaylaştırmak için yeniden tasarlandı. Gün içerisinde değişen dinamik duvar kağıtları eklendi. Nightlight etkinleştirildiğinde açık ve koyu tema arasında otomatik geçiş yapılabiliyor. Giriş ekranı için yeni bir tema ve Feral’in Gamemode’u eklendi.

Kernel 5.4 LTS sayesinde en son sürücüler kullanılabilir hale geldi.

Pamac 9.3’e birkaç güncelleme geldi. Güncellemeyle birlikte artık daha sağlam, güvenilir ve düzgün hale geldi. GTK kullanıcı arayüzünde alaka düzeyine göre paket sıralaması geliştirildi. Paket yönetimi geliştirildi ve Snap/Flatpak desteği varsayılan olarak etkinleştirildi. Artık Bauh aracı ile Flatpak’leri çok kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

Manjaro 19.0 Kyria sürümüyle ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski