Linux Mint Haberleri (Ekim 2020)


Linux Mint ve LMDE için Chromium tarayıcısı resmi depolarda aktif hale geldi.

Tepkiselliği ve zamanında güncellemeleri garanti etmek için Chromium'un yeni sürümlerini algılama, paketleme ve derleme süreci otomatikleştirildi. Normalde derleme işlemi 6 saatten fazla sürüyor. Yüksek özelliklere sahip yeni bir derleme sunucusu (Ryzen 9 3900, 128GB RAM, NMVe) tahsis edildi ve Chromium'u oluşturmak için geçen süre, bir saatten biraz daha fazlasına düşürüldü.

Debian'da Chromium mevcut olmasına rağmen, nadiren güncel olduğu fark edildi. Bu nedenle LMDE için de geliştirme kararı alındı.

Hem Linux Mint’te hem de LMDE'de paketin adı: "chromium"

Linux & IPTV

Geçen ay bahsedilen IPTV oynatıcıyla ilgili olumlu geri dönüşler alındı.  IPTV’nin Linux Mint'in bir parçası olup olmayacağı ve geliştirilmesine ne kadar odaklanılabileceğini söylemek için henüz çok erken, ancak proje başlatıldı ve Hypnotix adında bir prototip oluşturuldu.


Hypnotix ALPHA
sürümünde dil seçeneği yok ve çok az bir kullanıcı arayüzü ve özellik seti içeriyor.

Çeşitli TV istasyonları için akışlar sağlayan ücretsiz bir içerik sağlayıcı (FreeIPTV) ile yapılandırılmış olarak geliyor. Bu, herkesin kullanabilmesi ve nasıl çalıştığını görebilmesi için yapıldı. Ancak projenin kapsamı, bir oynatıcı uygulamasının geliştirilmesiyle sınırlı ve akışların veya multimedya içeriğinin bakımını veya sağlanmasını içermez. Bu, içerik sağlayıcı tarafından yapılır.

Hypnotix'in kullanıcı arayüzünde ayarlar yok. Bunu komut satırından yapılandırabilirsiniz. Bir IPTV içerik sağlayıcınız varsa, adını ve M3U adresinizi aşağıdaki şekilde belirtebilirsiniz.

gsettings set org.x.hypnotix providers "['Provider_Name:::https://m3u_url.m3u']"

Hypnotix GitHub
sayfasından gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Favoriler

Favori dosyalarınıza daha hızlı ulaşabilmenize yardımcı olmak için bir dosyanın üzerinde sağ tuşa tıkladığınızda “Favorilere Ekle” seçeneği eklendi.

Nerede olursanız olun, dosya yöneticinizin “Favoriler” kısmını kullanarak direkt olarak erişebilirsiniz.
 
Cinnamon

CJS 4.8, daha yeni Mozjs78'i kullanacak. Bu, diğer dağıtımlar tarafından talep edildi ve Cinnamon'un Linux Mint dışında bakımını kolaylaştırıyor. Linux Mint de dahil olmak üzere tüm dağıtımlarda bu, özellikle başlangıç aşamasında biraz daha iyi performansla sonuçlanıyor.

Cinnamon’ın sunucusuyla olan etkileşim biçiminde de iyileştirmeler yapıldı. Bazı veriler global proxy tarafından önbelleğe alındı ve bu bazen güncellerken sorunlara neden oldu. Cinnamon'un gelecekteki sürümleri, proxy önbelleğini atlamaya ve her zaman güncelleme almaya zorlayacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski