Linux Mint Cinnamon (Edge) Edition Nedir?

 

Linux Mint Edge Edition, Microsoft'un Edge tarayıcısıyla birlikte gelmese de, bazı hata düzeltmeleri, yeni donanım desteği ve kernel 5.13.0-25 ile birlikte geliyor.

Yeni aldığınız bir donanım eski kernellerde desteklenmiyor olabilir. Örneğin Linux Mint 20.3 “Una”, kernel 5.4 sürümüyle birlikte geliyor ve yeni aldığınız donanım bu kernel sürümünde desteklenmediği için bilgisayarınız açılmayabilir veya başka hatalarla karşılaşabilirsiniz.

Her zaman en güncel kerneli kullanmak da çok doğru değil. Çünkü en yeni kernel, içinde hata düzeltmelerini ve yeni çıkmış cihazlar için desteği barındırsa da daha az kararlı veya bazı hatalara neden olabilir.

Linux Mint Edge ISO dosyası, diğer ISO'lar kadar kararlı değil ve birçok tescilli/özel sürücüyü desteklemeyebilir.

Hangi Linux Mint Cinnamon Sürümünü Kullanmalıyım?

Linux Mint Cinnamon’ın normal sürümünü kurduktan sonra bilgisayarınızın donanımlarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamıyorsanız, Edge sürümünü kullanmanıza gerek yok.

Eğer piyasaya yeni çıkmış bir donanım aldıysanız ve Linux Mint Cinnamon’ın normal sürümü bu donanımı desteklemiyorsa veya sorun yaşıyorsanız şansınızı Linux Mint Cinnamon Edge sürümüyle deneyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski