Linux Kernel 6.1, 10 Yıllık (SLTS) Desteğine Kavuşuyor

Linux Kernel 6.1 SLTS - 10 Yıllık Destek

Linux Çekirdeği 6.1 LTS, Sivil Altyapı Platformu ve onun süper uzun süreli destek (SLTS) çekirdek programı aracılığıyla 10 yıl boyunca destek alacak.

Linux Çekirdeği 6.1 LTS (Uzun Süreli Destek), şu anda Linux dünyasının devlerinden biri olan ve bu Haziran başında çıkan Debian 12'nin güvendiği varsayılan çekirdektir.

Linux LTS çekirdeklerinin yalnızca iki yıllık bir bakım döngüsüne geçeceğine dair yakın zamanda yapılan duyurunun ardından, genişletilmiş destek, özellikle kritik altyapı sektörlerindeki sistemler ve genel olarak kurumsal dünya için hayati önem taşıyor.

Linux Çekirdeği 6.1 LTS, Sivil Altyapı Platformu (CIP) ve Süper Uzun Süreli Destek (SLTS) Çekirdek Programı aracılığıyla 10 yıllık destek alarak kısa süre önce manşetlere çıktı.

Sivil Altyapı Platformu (CIP) Nedir?

Sivil Altyapı Platformu (CIP), Linux Vakfı'nın kanatları altında, endüstriyel ve sivil altyapı sistemleri için istikrarlı ve özelleştirilebilir bir yazılım tabanı sağlamaya odaklanan, temel amacı uzun süreli hizmet sağlamak olan açık kaynaklı bir yazılım projesi ve işbirlikçi bir girişimdir. Sivil Altyapı Platformu’nun öncelikli hedefi kritik altyapı bileşenlerinin uzun vadeli güvenilirliğini, güvenliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak.

Süper Uzun Süreli Destek (SLTS) Çekirdek Programı, on yıl veya daha uzun bir süreye kadar uzatılmış destek sunarak LTS Linux çekirdek sürümlerinin ömrünü uzatmak için tasarlanmıştır.

CIP çekirdekleri, normal Uzun Süreli Desteğe (LTS) sahip çekirdeklerle aynı titizlikle geliştirilir ve gözden geçirilir. Geliştiricilerimiz LTS çekirdeklerinin incelenmesine ve test edilmesine aktif olarak katılarak platformun genel kalitesine ve güvenliğine katkıda bulunur.

Yoshi Kobayashi, CIP projesinde TSC Başkanı

SLTS programına dahil olan Linux çekirdekleri, çekirdeğin ilk yayın tarihinden itibaren 10 yıllık uzatılmış destek alır.

Linux Kernel 6.1, Ağustos 2033'e kadar destekten yararlanacak. Bu sayede ona güvenen kritik altyapıların esnek, güvenli ve yarının zorluklarıyla yüzleşmeye hazır kalmasını sağlayacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski