Linux Vakfı, Yüksek Performans Yazılım Vakfı'nı (HPSF) Kurdu

Heyecan verici bir Süper Bilgi İşlem SC23 haftasını başlatan Linux Vakfı, bu sabah, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) için açık kaynaklı bir çekirdek yazılım yığınının geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Yüksek Performans Yazılım Vakfı'nı (HPSF) kurduklarını duyurdu. Halihazırda bir dizi ulusal laboratuvar, Intel, NVIDIA ve diğer paydaşlar bu sürece dahil olmuştur.

Yüksek Performans Yazılım Vakfı'na Linux Vakfı ile katılan ilk üyeler şunlar: Amazon Web Services, Argonne Ulusal Laboratuvarı, CEA, CIQ, Hewlett Packard Enterprise, Intel, Kitware, Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı, Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı, Los Alamos Ulusal Laboratuvarı, NVIDIA, Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı, Sandia Ulusal Laboratuvarı ve Oregon Üniversitesi.

Yüksek Performans Yazılım Vakfı, Spack, Kokkos, AMReX, VTK-m, HPCToolkit, E4S, Charliecloud, WarpX ve diğer HPC odaklı kodlar gibi açık kaynaklı projeler üzerinde çalışacak.

Yüksek Performanslı Yazılım Vakfı’nın (HPSF) Hedefleri:

  • Yüksek performanslı yazılım ekosistemindeki önemli projeler için tarafsız bir yuva olarak hizmet etmek.
  • Birçok açık kaynak topluluk ve kuruluşta HPSF projelerinin kullanımını teşvik etmek.
  • Hükümet, endüstri ve akademiden paydaşların ekosistemi birlikte yönetmesine olanak tanıyan şeffaf bir yönetim modeli sağlamak.
  • Gelecek vaat eden yeni projelerin tasarlanması ve hayata geçirilmesi için açık bir yol sağlayın.
  • CI ve anahtar teslimi yapılar sağlayarak HPC yazılımının erişilebilir ve güvenilir olduğundan emin olmak
  • CNCF ve OpenSSF ile işbirlikleri aracılığıyla HPC yazılımının güvenli ve buluta hazır olduğundan emin olmak.
  • HPSF ekosisteminde yazılıma yönelik çeşitlilik içeren, yetenekli bir iş gücü yetiştirmek amacıyla etkinliklere ve eğitimlere sponsor olmak.

Yüksek Performanslı Yazılım Vakfı hakkında daha fazla ayrıntıyı şu linkten bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski