Zed Kod Editörü, Açık Kaynak Oldu

Zed Kod Editörü, Atom ve Tree-sitter'ın geliştiricilerinden yüksek performanslı (çok iş parçacıklı ve GPU hızlandırmalı), çok oyunculu bir kod düzenleyicisidir. Zed editörü şu ana kadar macOS'a odaklandı ancak bugün Zed düzenleyicinin açık kaynaklı olduğunu duyurdu.

Zed editörü GPL lisanslı, sunucu tarafı bileşenleri ise AGPL lisanslı olacak. Zed'e güç veren GPUI kullanıcı arayüzü çerçevesi Apache 2.0 lisansı altında olacak.

Zed, iş modeli artık özel bir editör yerine hizmet satmaya dayalı olacağından açık kaynağa geçiyor. Zed gelecekte ekstra hizmetler için ücret almaya başlayabilir ve başka bir para kazanma stratejisi olarak yapay zeka özellikleri için sunucu taraflı bilgi işlem olasılığını keşfetmeye başlayabilir.

    Bugün, şu ana kadar yazdığımız kodun %100'ünü açık kaynak olarak kullanıyoruz. Gelecekte, ticari ve kurumsal kullanım durumlarını hedefleyen özel ürünler sunmaya devam edebiliriz. Ayrıca, gelir elde etme ihtiyacımızın, yazılım yazma ihtiyacınızı asla engellememesini sağlamak istiyoruz. Size asla kod düzenleyicinizde bir banner reklam göstermeyeceğiz ve eğer gösterirsek, siz de Zed'i her zaman kaynağından oluşturabilirsiniz.

Zed'in açık kaynağa geçişiyle ilgili detaylı açıklamayı şu sayfadan okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski