Cascadia Code, 3 Yıl Aradan Sonra Güncellendi

Microsoft tarafından yapılan ve ilk sürümü 2020 yılında çıkan açık kaynak yazıtipi Cascadia Code, resmi Windows Terminal uygulaması için varsayılan yazı tipi olarak hizmet edecek.

Cascadia Code: Intel'in One Mono'suna, JetBrains'in Mono'suna ve IBM'in Plex'ine benzer şekilde terminal ve kod düzenleme için tasarlanmış ve çok çeşitli programlama bitişik harfleri sunan açık, okunaklı, modern, tek aralıklı bir yazı tipidir.

Bu ayın başlarında yazı tipi yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk güncellemesini aldı ve yayının duyurusuna göre bu çok büyük bir yazı tipi.

Cascadia Code 2404.03 sürümü çok sayıda eski bilgi işlem sembolü dahil olmak üzere 1140 yeni glif sunuyor.

Glif: Tipografide glif, karakterleri yazı içinde temsil ve diğer karakterlerden ayırt eden simgelere verilen addır. Bir karakter tek bir glifle gösterilebildiği gibi, birden fazla karakter de tek bir glifle gösterilebilir. Ayrıca tek bir karakter yerine göre değişik gliflerle gösterilebilir.

Cascadia ailesi artık yerel bir "Nerd Font" çeşidiyle birlikte geliyor! Nisan 2024 itibarıyla tüm glif setini içeriyor (9209'unun tümü) ve hem resmi olmayan "Caskaydia Cove" hem de "Delugia Code" varyantlarının yerini alıyor. Her glif, Cascadia'nın geri kalanıyla metriklerle uyumludur.

Nerd Fonts: Geliştirici odaklı yazı tiplerine daha fazla simge, sembol ve glif ekleyen bir projedir. Bu glifler, kodlama ve komut satırı ortamları yoluyla iletilen görsel bilgi türlerini hem güzelleştirmek hem de geliştirmek için kullanılabilir.

Yazının başındaki ekran görüntüsünde Microsoft'un, Windows Terminal uygulamasında çalışan WSL için Ubuntu'yu kullanarak güncellenmiş yazı tipini tanıtmayı seçtiğini görüyorsunuz.

Cascadia Code'un eski bir sürümünü kullanıyorsanız, Microsoft, öncelikle eski sürümü kaldırmanızı öneriyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski