SistemLinux.Org Yazarı Olmak İster Misiniz?

SistemLinux.Org'u açtığımdan beri hedefim, blogu hep daha yukarılara çıkarmaktı. Şimdi sizlerin de desteğiyle SistemLinux'u bir anlamda GNU/Linux'u hak ettiği yere getirmek istiyorum.

GNU/Linux kullanan bazı arkadaşlar kendilerine ücretsiz bir blog açıp (blogspot veya wordpress.com gibi) o şekilde yazılarını yazıyorlar. Fakat belirli bir vizyon, hedef yoksa bu bloglar çöp haline gelebiliyor. Kişisel blogumda ilk kez GNU/Linux ile ilgili yazı yazmaya başladığımda günlük ziyaretçi sayısı 20 civarındaydı. Dolayısıyla çekilen sıkıntıları az çok biliyorum. Daha fazla blogun çöp haline gelmemesi ve yazılanların boşa gitmemesi için tek bir blogta toplanmak ve belirli bir çizgide yazılar hazırlamak, hem okuyucular için hem de GNU/Linux'e yeni başlayacak kişiler için yararlı olacaktır.

Bu yüzden SistemLinux için yazar grubu oluşturulacak.

Yazarlar kendi kullandıkları, beğendikleri dağıtımları diğer kullanıcılara tanıtma fırsatı yakalamış olacaklar. Ziyaretçiler de farklı dağıtımları farklı kişilerden öğrenme imkanına sahip olmuş olacaklar.

Malum her dağıtımı kullanmak, test etmek mümkün değil. Fakat farklı dağıtımlar hakkında da yazılması sayesinde hepimiz birbirimizden bir şeyler öğrenebileceğiz.

Bu yüzden yazar grubu, olabildiğince farklı dağıtımları kullanan kişiler tarafından oluşsun istiyorum.

Yazılar keyifle yazıldığı zaman daha güzel olduğunu bildiğim için yazarlar canları ne zaman yazı yazmak istediğinde yazılarını yazıp gönderebilecekler. Yani öyle her gün veya ayda şu kadar yazı yazmanız gerekiyor gibi bir kısıtlamamız yok. Yazarlar bu konuda sık boğaz edilmeyecek. Malum hepimizin kendine göre gerçek hayatta da bir hayatı var. Fakat bunu kötüye kullanacak kişilere de gerekli müdahale yapılacak.

Argo ve küfürlü olmamak şartıyla kendinize has bir yazı tarzınız varsa iyi olur. Önemli olan okuyucuların ilgisini çekebilecek ve okurken sıkılmamalarını sağlayacak şekilde yazabilmek.

Kaliteyi çok fazla düşürmemek adına her dağıtım için 2 yazar alınacak. Öncelikli olarak en çok kullanılan dağıtımlar için yazar alımı yapılacak. Bunların dışında kullandığınız farklı dağıtımlar veya küçük boyutlu dağıtımlarla ilgili (Örneğin; Puppy, Slax gibi) yazı yazabilirim diyen kişiler varsa onlar da başvuruda bulunabilirler. Başvuruların durumuna göre dağıtım sayısı ve dolayısıyla yazar sayısı arttırılacak.

Yazar grubunun çalışma düzeni şu şekilde olacak.

- Yazılar yazarlar tarafından yazılıp, yazıyla alakalı resimlerle beraber sistemlinuxorg@gmail.com adresine gönderilecek. Yazıların olabildiğince yeni başlayan kişileri de düşünerek yazılmış olması çok önemli.
- Yazılarda yazım hatası veya herhangi bir problem varsa kontrol edilecek.
- Gerektiğinde hazırlanan yazı SEO'ya uygun bir şekilde düzenlenebilecek.
- Son olarak yazıların altına “Bu yazı şu kişi tarafından SistemLinux.Org için yazılmıştır” şeklinde bir not düşülecek. Yazıyı okuyan kişiler, yazarlarla ilgili bilgiye Yazarlara ait sayfadan ulaşabilecek.

Yazarlar hangi konuda yazı yazacak?

Her bir yazar tek bir dağıtım hakkında yazı yazacağı için seçmiş olduğunuz dağıtım konusunda dilediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Ayrıca yazarlar videolu anlatım veya GNU/Linux ile ilgili hazırladıkları videoları bana gönderdikten sonra kontrol edilip SistemLinux'un Youtube sayfasına (http://www.youtube.com/sistemlinux) eklenecek. Videolarda blogun linkinin bulunması gerektiğini de unutmayın.

SistemLinux Yazar Grubu Başvuru Formu

SistemLinux Yazar Grubuna katılmak isteyen arkadaşların aşağıdaki ODT dökümanının içindeki soruları cevaplayarak, dökümanı sistemlinuxorg@gmail.com adresine göndermeleri gerekiyor.

Hazırlanan sorular sizleri daha yakından tanımamı sağlayacak. Lütfen yalan yanlış bilgiler vererek ne kendi zamanınızı ne de benim zamanımı boşa harcamayın. Çıkar amaçlı katılmayı düşünen arkadaşlarsa kendilerini boşa yormasın. Bu işin gönül işi olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

SistemLinux Yazar Grubu Başvuru Formu: https://www.dropbox.com/s/39tki90nvx0uc36/sistemlinux-yazar-grubu-basvuru-formu.odt

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski