Opera 26 Kararlı Sürümü Yayınlandı

Chromium 39 tabanlı Opera 26'nın Windows, Mac ve Linux sürümü bugün yayınlandı. Opera 12.16 kararlı sürümünden bu yana, yani neredeyse 1,5 yıl sonra yayınlanan ilk kararlı sürüm. 

Opera 26'nın indirme sayfasında sadece Ubuntu 64bit deb dosyaları bulunuyor. Opera'nın Linux ile ilgili sık sorulan sorularda verdiği bilgiye göre bunun nedeni, en iyi desteği vermek için en çok kullanılan masaüstü dağıtımı olan Ubuntu'ya odaklandıklarını söylüyorlar.

Yine sık sorulan sorular kısmında, kullanılan lisansın, Opera'nın diğer dağıtımlarda kullanılması için yeniden paketlenmeye izin verdiği belirtiliyor. Yani bu sayede Opera paketlenebilir ve hatta diğer Linux dağıtımlarının yazılım depolarına eklenebilir. 

Eğer Ubuntu kullanıyorsanız, Opera 26'yı şu linkten indirebilirsiniz.

Not: Opera 26 deb kurulumu sırasında Opera deposunu aktif hale getirip getirmeyeceğinizi soracak. Opera güncellemelerini otomatik olarak almak için kullanışlı bir özellik. Ayrıca eğer Opera 12.16 sürümü bilgisayarınızda kuruluysa yeni sürüm için herhangi bir güncelleme almayacaksınız. Bunun nedeni eski paketin ismi "opera", yeni paketin ismiyse "opera-stable" olarak geçiyor. Eğer Opera deposunu aktif hale getirdiyseniz, opera-stable'ı kurabilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski