Özgürlük Şimdi Başladı: Pisi Linux


Yeni bir GNU/Linux dağıtımı geliyor. Pardus-Anka'yı geliştiren ekip Pisi Linux isimli bir dağıtım üzerinde çalışıyor.

Pisi Linux'un tanıtımında "Orijinal Pardus'u temel alan, özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, bilgisayar kullanıcılarına kurulum, yapılandırma ve kullanım konusunda kolaylık sağlamaya çalışan, onların temel masaüstü ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan, son kullanıcıya odaklı olarak geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımıdır" deniliyor.

Umarım bu yeni dağıtım hak ettiği yerlere kısa sürede gelir. Başarılı olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Pisi Linux Websitesi: www.pisilinux.org

4 Yorumlar

  1. Pardus geliştiricilerinden varol abi ile konuştum.
    Ve bu durum hiç hoşuma gitmedi çünkü benim için pardusun sonunu işaret ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de endişelerim yok değil. Bu dağıtımın Pardus kadar sevilip sevilmeyeceğinden emin değilim. İyi düşünelim iyi olsun.

      Sil
  2. Kusura bakmayın ama pardus'u çok başarılı bulmuyorum. Belki önyargı ile yaklaşıyorum ama Türkiye'de Linux kullanıcılarının % kaçı Pardus kullanıyor diye araştırmak lazım. Ubuntu gibi bir sistemle yarışamıyor Pardus, yarışacak seviyeye gelemedi bir türlü. Umarım yeni dağıtım ile hızlı bir yükselişe geçerler.

    YanıtlaSil
  3. Şahsen 1 hafta önce çıkan Pardus 2013'üde denemiş biri olarak konuşuyorum, olmamış
    üzgünüm... Zaten Debian tabanına geçilmiş, onu geçtim, Windows gibi 1 saate açılıp yetmezmiş gibi kasıyor, Linux Mint kullanıcısıyım, ne yaptıysam hangi pakedi yüklediysem yükleyeyim Mint'deki tada ulaşamadım, bu iş 2 wallpaper ve 2-3 prog. ile olacak iş değil, ne kadar dallanma o kadar zayıflama demektir, tıpkı insan vücudu gibi...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski