Linux'e Windows 10 Teması Nasıl Kurulur?


Microsoft, Windows 10 ile bu zamana kadar çıkardığı en iyi Windows'u çıkardığını düşünüyorum. (Windows XP'nin yeri tabii ki her zaman ayrı benim için :)) Beğenip beğenmemek kişiden kişiye değişir tabii ki ama çoğunluğun Windows 10'un görünümünü sevdiğini/sevebileceğini düşünüyorum.

Özellikle Linux'e yeni giriş yapmış kişilerin gözleri Windows 10'un görünümünü arayacaktır. Yazıda geçen Windows 10 temasının hedefi de daha çok Linux'e yeni başlayan ya da Windows 10'un görünümünü seven kişiler. O yüzden temayı ya da Windows 10'u sevmiyorsanız, en azından seven insanlara saygı duyun. Bu yazıyı da o yüzden paylaşıyorum.

Temanın desteklediği masaüstü ortamları: Cinnamın, Unity, XFCE 4, OpenBox 3, Gnome Shell, Lxde, Mate, GTK 3.6+, KDE Plasma 5. Simgeleri veya temaları değiştirmek için Unity Tweak Tool, Gnome-tweak-tool veya Ubuntu-Tweak'i kullanabilirsiniz.

Windows 10 temalarını Ubuntu 16.04 Xenial/15.10 Wily/14.04/Linux Mint 18/17 vb Ubuntu tabanlı dağıtımlarda kullanmak istiyorsanız aşağıdaki komutları sırasıyla Terminal'de çalıştırın.

sudo add-apt-repository ppa:noobslab/themes
sudo apt-get update
sudo apt-get install windos-10-themes

Editörün Notu: Temanın sadece yukarıdaki kodları kullanarak tema renk seçeneklerini ekledim. Kodlarla beraber simgeler gelmiyor. Windows 10'da kullanılan simgeleri internetten bulmak gerektiği için uğraşmaya gerek duymadım. Bana soracak olursanız kullandığınız Linux dağıtımının kendi renklerine sadık kalın. Linux'un Windows 10 gibi görünmesini sağlamaya çalışmaktansa Windows 10 kullanın daha iyi. :)

1 Yorumlar

  1. win 10 temasını alırken bi sorun yaşadı 14.04 kullanıyorum komutları girdim ama sonuç alamadım tema yüklenmedi sanırım

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski